Vremea se încălzeşte la Gorj, însă nu vom scăpa definitiv de ploi

158

Meteorologii au prognozat pentru zona Olteniei în perioada 7 – 22 aprilie o creştere a temperaturilor medii termice. Însă totodată în unele zile vom avea şi temperaturile mai scăzute, în special pe timpul nopţii. ANM ne avertizează că, în ciuda vremii calde, nu trebuie să ne uităm umbrela acasă, deoarece precipitaţiile sub formă de ploaie vor cădea pe tot parcursul intervalului de prognoză.

Procesul de încălzire a vremii între 8 şi 13 aprilie va fi important şi se va traduce prin creşterea valorilor medii termice diurne de la 8 la 20 de grade. Pe 14 şi 15 aprilie se va resimţi o uşoară răcire la trecerea spre 17 grade, iar în intervalul 16-21 aprilie temperaturile medii diurne vor varia destul de puţin în jurul valorii de 18 grade. La începutul intervalului temperaturile medii nocturne vor coborî de la 5 la 3 grade pe 9 aprilie, iar începând cu 10 aprilie acestea vor creşte treptat până la 8 grade pe 14 aprilie. Pe 15 şi 16 aprilie va fi o uşoară răcire astfel că valorile termice nocturne vor scădea spre 5 grade, iar în intervalul 17-21 aprilie acestea vor avea doar mici variaţii în jurul mediei regionale de 6 grade. Pe parcursul intervalului de prognoză zilnic vor fi posibile ploi slabe, iar în intervalele 7-8 aprilie, 13-15 aprilie, 16-17 aprilie şi 20-21 aprilie pot fi ploi moderate cantitativ.

La Rânca
În prima săptămână, temperaturile diurne vor creşte, în medie, de la 2 la 10 grade. O uşoară răcire se va resimţi în zilele de 14 şi 15 aprilie, când acestea vor scădea spre 7 grade. Pentru intervalul 16-21 aprilie se aşteaptă mici variaţii în jurul mediei termice diurne de 9 grade. Temperaturile medii nocturne se vor menţine sub limita îngheţului până pe 12 aprilie, ceea ce este normal pentru regiunile înalte în această perioadă a anului. Începând cu 13 aprilie acestea vor fi uşor pozitive, în jurul mediei de 1 grad.
Temporar vor cădea ploi la altitudini mai mici de 1 700 m, iar la altitudini mai mari, mai ales la începutul intervalului, se vor semnala şi lapoviţe sau ninsori. Precipitaţiile pot fi mai însemnate cantitativ în intervalele 9-11 aprilie, 13-15 aprilie şi 20-21 aprilie.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here