Vremea schimbărilor?

432

Rezultatele mult sub aşteptări ale Pandurilor din ultimul an s-ar putea transforma într-o sarabandă de modificări la nivelul conducerii, atât tehnice, cât şi administrative.

Pe poziţie retrogradabilă în clasamentul Ligii 1, Pandurii este pe cale să aibă noi conducători, în ultima vreme vorbindu-se tot mai intens fie de schimbarea antrenorului, fie de cea a preşedintelui, neexcluzându-se nici o variantă în care schimbările vor cuprinde atât latura administrativă cât şi pe cea tehnică a echipei gorjene.
Primul nume vehiculat pentru conducerea pandurilor a fost cel al băcăuanului Aurel Damian, un băcăuan, apropiat al antrenorului Petre Grigoraş, fost conducător la FCM Bacău sau Farul Constanţa, actualmente impresar, cel care îl reprezintă şi pe elveţianul Gezim Shalaj. Nu a fost însă clar dacă postul vizat era cel ocupat de Mihai Prunariu sau de cel de pe care a fost debarcat la începutul sezonului Eugen Pîrvulescu, rămas de atunci vacant. Următorul pe lista celor ce se pare că au fost contactaţi spre a conduce Pandurii ar fi fost Aurică Ţicleanu, fost component al Craiovei Maxima, actualmente în staff-ul Federaţiei Române de Fotbal. Acesta a fost prezent recent la Târgu Jiu la lansarea magazinului oficial al Pandurilor şi din câte se pare a refuzat oferta. Dealtfel, Ţicleanu a mai renunţat la funcţii strict administrative declarând că nu este om de birou, ci de acţiune, el dedicându-se acum scoutingului la FRF.
Ultimele variante lansate ar fi cele ale aducerii unui pachet, preşedinte şi preşedinte executiv. Aceştia ar fi Edi Iordănescu şi Vicenţiu Iorgulescu, însă sursele încurcă între ele funcţiile, nefiind clar cine ar putea fi preşedinte şi cine preşedinte executiv. Cert este că Mihai Prunariu a fost la meciul de cupă, departe de toate aceste zvonuri, declarând că el nu ştie nimic despre eventuale schimbări. Nici reprezentantul principalului finanţator al Pandurilor, Laurenţiu Ciurel, nu a confirmat că s-ar face vreo schimbare acum, însă a menţionat că iarna va aduce cu ea, cu siguranţă, mai multe schimbări. Şi, din câte se pare, ele vor fi la toate nivelurile.

Grigoraş, vizat şi el
Cum rezultatele s-au lăsat destul de mult aşteptate şi ele încă refuză să sosească la nivelul cerinţelor, situaţia lui Grigoraş este şi ea una incertă. Probabil, dacă între meciul de la Iaşi şi cel de cupă ar fi fost mai mult timp la dispoziţie, conducerea administrativă ar fi procedat la o schimbare de antrenor. Aşa, lui Grigoraş i s-a ivit oportunitatea de a mai încerca să repare din imaginea proastă lăsată de Pandurii şi, totodată, să-şi salveze postul. Grigoraş este conştient că postul său se află în pericol şi spune că încearcă să facă tot posibilul să obţină maximul din meciurile pe care le va mai avea la dispoziţie ca antrenor al pandurilor: “Asta e viaţa antrenorilor, vedeţi că sunt 17 antrenori schimbaţi în 16 etape. Am avut şansa deocamdată ca cei care conduc destinele acestei echipe să creadă în continuare în mine, le mulţumesc pe această cale. Eu atâta timp cât voi rămâne, o etapă, două, trei, cinci, nouă sau până la finalul contractului, voi face tot posibilul să-mi fac meseria aşa cum ştiu mai bine, să fiu echidistant şi să încerc ca echipa asta să nu alunece acolo unde nu e cazul şi unde nu-i convine nimănui. Voi face tot posibilul, dar dacă n-o să reuşesc, e posibil să apară şi această variantă să fiu schimbat. E o meserie pe care am ales-o de când m-am lăsat de fotbal şi ştiu ce înseamnă lucrul acesta, n-ar fi pentru prima oară, nu am ce să reproşez nimic nimănui. Mă cunoaşteţi foarte bine şi din precedentul mandat şi acum, sunt un tip care îmi asum responsabilitatea a ceea ce fac la echipă, mă consider un om corect şi aşa vreau să rămân până la capăt, iar dacă se va lua decizia aceasta nu e nici un fel de problemă, ne strângem mâna”, a declarat Petre Grigoraş. Acesta a reamintit că Pandurii va rămâne pentru el o bornă importantă în carieră: “Indiferent de situaţie, Pandurii va rămâne în inimă indiferent de ce se va întâmpla în continuare. Sunt câteva echipe pe care le am în sufletul meu şi aş face tot posibilul, dacă le voi antrena, să aibă rezultate bune. E vorba de Farul Constanţa, Oţelul Galaţi şi Pandurii Târgu-Jiu, asta nu înseamnă că e o anumită ordine”, a mai spus Grigoraş.

Grig le cere jucătorilor profesionalism
Faptul că Pandurii continuă să dezamăgească în special la nivel de rezultate face ca în rândul jucătorilor să se instaleze o stare de nervozitate recunoscută şi de antrenor: “Da, e posibil să fie şi jucătorii nervoşi, toţi suntem nemulţumiţi, fiecare dintre noi are o nemulţumire vizavi nu neapărat de rezultatul în sine, ci de jocul care a fost la Iaşi. Trebuie să trecem peste, nu trebuie să existe animozităţi şi tensiuni, pentru că profesionistul trebuie să-şi vadă de treabă până la final, indiferent de situaţie. Nu e un moment foarte plăcut, e clar, dar trebuie să-l depăşim dacă suntem bărbaţi, dacă suntem altceva, atunci ne ascundem şi ne dăm după gard”, a declarat Grigoraş.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here