Vremea rea creează probleme şi în Europa

406

iarna grea europaVremea creează probleme în mai multe ţări europene. Cele mai afectate ţări sunt Norvegia, Finlanda şi Suedia.

 

Furtuna violentă a smuls acoperişurile de pe case, a scos copacii din rădăcini şi a blocat drumurile.

vreme rea in europa În Norvegia, rafalele de vânt de peste 120 de kilometri pe oră au măturat totul în calea lor: acoperişurile caselor, copaci, maşini. Pentru câteva ore bune, peste o sută de mii de locuinţe au rămas fără curent electric şi telefonie fixă. Serviciul de urgenţă a îndemnat oamenii să stea în case. Meteorologii norvegieni au anunţat că aceasta este cea mai puternică furtună care a lovit ţara în ultimii 30 de ani.

Şi în Suedia furtuna violentă a făcut ravagii. Sute de pomi căzuţi au paralizat traficul rutier. Zeci de trenuri au rămas blocate pe şine, iar pasagerii au fost nevoiţi să aştepte ore în şir până să fie preluaţi de echipele de intervenţie. Vijeliile nu au ocolit nici Finlanda. Din cauza ploilor torenţiale principalele autostrăzi au fost inundate. Totodată, furtuna puternică a dus şi la anularea mai multor curse aeriene în Letonia şi Estonia.

Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here