Vreme răcoroasă şi uşor instabilă

175

Meteorologii au prognozat pentru zona Olteniei în perioada 13 – 26 mai o creştere a temperaturilor medii termice. Însă totodată în unele zile vom avea şi temperaturile mai scăzute, în special pe timpul nopţii. ANM ne avertizează că, în ciuda vremii calde, nu trebuie să ne uităm umbrela acasă, deoarece precipitaţiile sub formă de ploaie îşi vor face apariţia şi vor avea mai ales caracter de aversă, însoţită de descărcări electrice.

Vremea iniţial răcoroasă şi uşor instabilă va deveni caldă şi în general frumoasă în intervalul 16-19 mai, când valorile termice vor urca în medie spre 28 de grade Celsius. Iar pe parcursul nopţii vom avea undeva la 14-15 grade. A doua parte a intervalului va fi caracterizată cu valori termice în jurul celor normale, astfel încât pe timpul zilei se vor înregistra în jur de 24 de grade, iar noaptea vor coborâ până la 12- 13 grade.
La Rârca, valorile termice vor fi în creştere uşoară, astfel încât, în medie, temperaturile vor porni de la 8-10 grade şi vor ajunge până la 16-18 grade în jurul datei de 18 mai. După acest interval vremea se va raci uşor, iar maximele vor atinge 14-15 grade. Minimele vor suferi o scădere accentuată în 15 mai când vor cobori spre 2 grade, dar şi acestea vor intra într-un proces de creştere, până la valori medii de 6-10 grade. Aversele vor fi prezente în cea mai mare parte a intervalului, se vor semnala cu precădere după-amiază şi vor fi însoţite de descărcări electrice.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here