Vreme mai caldă de Paști. Astăzi și mâine, cod galben de ninsori și viscol la munte

1898

De Paște, însă am putea avea parte de o vreme mai călduroasă, anunță meteorologii.

„Estimarea pentru următoarele patru săptămâni și mai ales și ultima intervalul 29 aprilie – 6 mai, care cuprinde perioada Sărbătorilor pascale, arată o vreme ușor mai caldă în jumătatea estică, cu abateri termice pozitive mai mari chiar în zona litoralului.Acest lucru poate indica faptul că în perioada respectivă putem să avem o vreme în general frumoasă. Nu excludem ca și ultima lună de primăvară, practic, care reprezintă și cea mai instabilă lună a primăverii și cea mai caldă, să aducă din nou aceste tendințe de vreme schimbătoare și cu variații semnificative”, a mai precizat Elena Mateescu. Meteorologii anunță că tendința de creștere a temperaturilor din această perioadă anunţă începutul valurilor de căldură mai din timp.

Deocamdată, este vreme extremă în cele mai multe zone ale ţării, unde temperaturile au ajuns la pragul îngheţului, astăzi fiind în vigoare un cod galben de ninsori și viscol la munte, valabil până mâine la ora 12.00.

COD GALBEN DE NINSORI ȘI VISCOL LA MUNTE
21 Apr 2024, ora 10:00
Interval de validitate: 21 Apr 2024, ora 18:00 -> 22 Apr 2024, ora 12:00
Fenomene: ninsori însemnate cantitativ
Regiuni afectate: la altitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curburã

La altitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curburã, vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ şi se va depune strat de zãpadã.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here