„Vrem să le urmăm exemplul”

901

Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu” este de multă vreme etalon în ceea ce priveşte formula cu care-şi trimite foştii elevi în lume.
Nu este deloc o sarcină uşoară. Presupune multă muncă, mare efort şi mai ales multă dăruire.
Aşa se face că toată activitatea de cizelare a şcolarilor are ca şi crez un obiectiv permanent, spus sau nu, scris sau nescris, dar care răzbate din tot ce se întâmplă în această unitate şcolară declarată şcoală europeană. Mereu corpul profesoral gândeşte şi întocmeşte pentru colectivul de şcolari pe care-i coordonează activităţi care să-i canalizeze spre performanţă. Zilnic, la nivelul unităţii şcolare au loc activităţi frumoase, constructive, promovate de multă interactivitate, de creativitate din partea elevilor. Toate sunt atent supervizate de abilitatea profesională a profesorilor care conlucrează cooperant cu elevii lor, îi îndrumă, le şlefuiesc cu migală perlele muncii lor şi apoi le dau liber zborului spre afirmare.
În felul acesta se desfăşoară şi activitatea Consiliului elevilor de la nivelul unităţii a cărui activitate este coordonată de doamna director cu munca educativă profesor Anca Bouleanu.
Pentru semestrul I al acestui an şcolar, care se va încheia la sfârşitul lunii ianuarie, elevii au dorit să vadă alături de ei performeri ai societăţii, oameni de succes, profesionişti de înaltă ţinută, de la care să înveţe, pe care să-i poată întreba, să se informeze, să culeagă puterea exemplului, „reţete pentru succes”, frumuseţea gloriei, gustul triumfului, povara luptei, efortul din spatele medaliei, bucuria de a sta pe o treaptă înaltă în domeniu şi în societate, povestea grijilor, renunţările, sacrificiile şi apoi împlinirea.
scoala (1)Pe parcursul lunii decembrie a lui 2015, împovărată şi ea cu multe alte activităţi şcolare şi extraşcolare, sub patronajul celor doi domni directori Aurel Popescu şi Valeria Torop reprezentanţii consiliului elevilor au invitat în mijlocul lor doi sportivi de excepţie ai ţării din tânăra generaţie. Unul dintre ei o frumoasă tinerică, de doar 23 de ani, activă în cadrul Clubului Dinamo, absolventă a Facultăţii de Sport, cu titlu de Maestru Emerit, Gherghel Anamaria şi un tânăr frumos, activ pe meleaguri gorjene, Staicu Alexandru, student în cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. Alături de aceşti doi tineri minunaţi am asistat la o activitate de deliciu sufletesc în care elevii şcolii au pus o mulţime de întrebări cu scopul vădit de a se informa, de a şti, de a afla din experienţa celor doi sportivi de performanţă cum se ajunge pe culmile cele mai înalte.
Cu prestaţie modestă, dar cu ţinută exemplară cei doi tineri performeri, au răspuns întrebărilor puse de elevi punctual, în vorbe bine alese, concret, lămuritor, pe placul auditorilor care de multe ori ca într-un spectacol i-au aplaudat ca pe nişte interpreţi de muzică.
Astfel elevii nu se mai opreau din a întreba: „Când aţi început să practicaţi sportul ales de voi?”, „Cine v-a descoperit?”, „Cam câte ore pe zi lucraţi?”, „Cum aţi îmbinat antrenamentele cu
studiul?”, „Din care bani aţi plătit consumabilele pentru acest sport?”, „Ce fel de note aţi avut ca şi şcolari?”, „Cum a fost examenul de bac?”, „Ce sentiment trăiţi când primiţi medalia?”, „Cum a fost admiterea la facultate?”, „Cum este student?”, „Câte ţări aţi văzut?”, „Câte medalii, premii aveţi?”, „Cum este când eşti cel mai bun?”, „Ce facilităţi v-au adus aceste premii?” etc. etc. Şi elevii nu se mai opreau din întrebat. scoala (2)Noroc cu intervenţia tactică a domnului director Aurel Popescu care a amintit elevilor că trebuie să plece la cursuri şi să fie elevi la fel de buni ca şi protagoniştii din faţa lor dacă doresc să aibă performanţele acestora. Uşor nemulţumiţi că trebuie să plece, şcolarii au relaţionat cu cei doi tineri apropiat de parcă se ştiuseră dintotdeauna cu îmbrăţişări, strângeri de mâini, poze, schimb de adrese. Oaspeţii au primit flori şi multe felicitări. Pentru deliciul elevilor cei doi sportivi au concretizat expunerile succesului lor cu o expoziţie uimitoare din medalii, diplome şi trofee pe care le-au admirat cei din preuniversitar printr-un tur al galeriei care pentru unii s-a desfăşurat şi de câte două ori.
Elevii au putut să se apropie, să le citească mesajul, să le atingă, să se pozeze cu ele, să le ţină în mâini.
Prin atmosfera creată de emoţia transmisă firesc de către cei doi sportivi şi prin liniştea unei comunicări perfecte şi preocuparea pe care au dovedit-o şcolarii, activitatea s-a dovedit de înalt randament, iar cuvântul de mulţumire rostit solemn de conducătorul unităţii şcolare domnul director Aurel Popescu au oferit tuturor elevilor participanţi un exemplu bun de urmat.
Prof. înv. primar Popescu Mariţa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here