Voucherele de vacanţă, în discuţie la CEO

270

Adresa, transmisă de sindicatul din Motru privind acordarea voucherelor de vacanţă pentru angajaţii CEO, va fi pusă în discuţie la structura de la Târgu-Jiu. Deja unii lideri de sindicat s-au pronunţat în favoarea administraţiei, anunţând că salariaţii nu ar trebui să-şi facă speranţe, deoarece acestea nu se vor acorda, pe motiv că CEO nu ar avea buget în acest sens.

Sindicatul Solidaritatea 2013 de la UMC Lupoaia a transmis CEO o adresă, în urmă cu o săptămână, privind acordarea de către administraţie a voucherelor de vacanţă. Adresa nu s-a aruncat la coş, ci a impus discuţii pe marginea ei, cu atât mai mult cu cât salariaţii sperau într-o aprobare a CEO pe marginea actului votat recent de legislativ. Solicitarea nu putea fi însă direct şi aprobată, pe marginea acesteia urmând să aibă loc discuţii şi cu alţi lideri de sindicat. “Am primit răspuns de la CEO cum că s-a pus în discuţie solicitarea mea existând posibilităţi de aprobare în acest sens, acum căutându-se soluţii. În ciuda acestor speranţe pe care le avem au fost colegi de-ai mei, lideri de sindicat, care au avut grijă să ne aducă cu picioarele pe pământ spunându-ne atât nouă, cât şi simplilor angajaţi că administraţia nu are bani şi nu ne va acorda anul acesta vouchere de vacanţă. Eu şi membrii mei de sindicat nu ne pierdem însă speranţa privind acordarea voucherelor de vacanţă, deoarece demersul făcut la ANRE privind reducerea taxei de injecţie îmbogăţeşte visteria CEO cu sume importante de bani. Din fondurile obţinute astfel s-ar putea acorda aceste vouchere şi chiar, dacă privim optimişti, măriri de salarii”, a declarat Nicu Bunoaica, liderul Solidaritatea 2013.
De altfel, acest sindicat alături de Sindicatul Lignitul Oltenia şi Sindicatul Viitorul Nostru Minier a făcut un demers scris către Federaţia Univers legat de programul de 12 ore dorit de administraţie şi de unii lideri de sindicat.
Bunoaica susţine că respectivii au participat la o întâlnire cu uşile închise cu managerul CEO, anterior întâlnirii de pe litoral, în care şi-ar fi arătat acordul pentru impunerea programului de 12 ore pentru minerii din Complexul Oltenia.
A.Stoica

comunicat vouchere

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here