Vouchere de vacanță pe pumni! – Liderul Sindicatului Liber Dreptatea DP: ,,Directorul Dobrică a vrut să mă bată la negocieri”!

1520

Tensiuni maxime între sindicatul din Direcția Publică Motru și directorul Tudor Dobrică. Totul a pornit în timpul negocierilor unui act adițional la CCM, când liderul de sindicat a cerut o păsuire pentru a se documenta. Atunci s-a aprobat un regulament de acordare a voucherelor de vacanță, iar directorul Direcției Publice Motru a avut o ieșire la adresa lui Matei Stamate, liderul de sindicat. Salariatul susține că Dobrică a fost la un pas să îl bată la negocieri și asta în prezența a șase martori. Liderul a postat pe Facebook întâmplarea și tot el s-a ales cu amenințări din partea directorului Dobrică că va fi acționat în judecată, dacă nu șterge ce a scris. Acesta a anunțat autoritățile că ia în calcul să-i facă o plângere penală șefului Direcției Publice Motru.

Incidentul s-a petrecut pe data de 11 iulie 2019 în sediul societății CL Motru. Liderul de sindicat și vicepreședintele Sindicatului Liber Dreptatea, reprezentativ în unitate, spune că a fost chemat să semneze regulamentul de acordare a voucherelor de vacanță, dar tot atunci, i s-a adus la cunoștință că va trebui să semneze și un adițional la Contractul Colectiv de Muncă. Liderul susține că a cerut o păsuire de timp pentru a se informa în legătură cu noua cerință, dar s-a trezit cu un schimb de replici dure cu directorul Tudor Dobrică. ,,La solicitarea noastră și la aflarea veștii că Sindicatul Dreptatea e reprezentativ, directorul societății a făcut o criză de nervi și era cât pe ce să mă bată în fața a șase martori ! A plecat din sala de ședință amenințând și bineînțeles cu marea nemulțumire că sindicatul nostru poate reprezenta interesele salariaților, lucru neagreat de director!’’, a scris liderul de sindicat, anunțând membrii organizației că au început ostilitățile cu administrația.

Zvonuri de la administrație
În următoarele zile, liderul și-a ținut membrii aproape și a contracarat atacurile venite din partea administrației, omul făcând public faptul că, în opinia sa, conducerea societății ar fi insinuat salariaților că ar fi cerut amânarea negocierilor pentru a obține privilegii și avantaje pentru anumite persoane. ,,În atenția membrilor de sindicat! Am fost informat despre câteva persoane care nu agreează condițiile în care a ajuns sindicatul nostru și anume sindicat reprezentativ, și încearcă să vă dezinformeze că noi nu am fost de acord cu negocierile de ieri în care s-au cerut niște avantaje pentru câteva persoane și atât! Noi am cerut o amânare pentru a ne edifica din punct de vedere legal! Dacă ni se va cere vom negocia propunerile societății, dar nu ale Consiliului de Administrație, dar în condițiile legii! Nu mai plecați urechea la minciunile acestor persoane iresponsabile, dacă într-adevăr există, care vă mint pentru a-și recăpăta majoritatea pentru a se juca cum vor ei la pupitrul Direcției Publice! Nu vă retrageți din sindicat pentru a le face jocul lor murdar că o să aveți regrete”, s-a postat pe pagina sindicatului.Tensiunile în cauză au apărut pe fondul neacordării la timp, iar, a salariilor la Direcția Publică Motru. Luni, administrația nu a dezamorsat conflictul atât directorul, cât și Consiliul de Administrație nesemnând Regulamentul de acordare a voucherelor pentru salariații DP Motru. Liderul de sindicat a înaintat, drept urmare, o adresă primarului și Consiliului Local arătând că Dobrică ar mai fi avut ieșiri ca și cea de pe 11 iulie și cu alți salariați ai Direcției Publice.

Facturi fiscale după primirea voucherelor?!
,,Ultima bagatelă a conducerii SC Direcția Publică Motru, ar fi ca salariații care folosesc voucherele de vacanță să prezinte societății facturi fiscale! Incredibil, cumperi o cremă de 5 lei și îți trebuie factură fiscală! Chestia asta cu factura fiscală, care nu e prevăzută în lege și nu e altceva decât împiedicarea aprobării regulamentului de acordare a voucherelor de vacanță sau răzbunare! Doamne, cât de rău-voitori și răzbunători pot fi cei care zic că sunt conducătorii noștri de la Direcția Publică Motru și că sunt și drepți cu salariații”, a transmis, ieri după-amiază, liderul de sindicat, arătând că acest conflict intern este departe de încheiere. Tudor Dobrică, directorul Direcției Publice Motru, nu a avut nicio reacție publică la tensiunile și acuzele pe care i le aduce liderul de sindicat, deși scandalul e în floare din 11 iulie.
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here