Vouchere de 200 de euro pentru tinerii germani, la vârsta majoratului

959

Tinerii din Germania vor primi un voucher de 200 de euro pentru a merge la concerte, la teatru sau la alte activităţi culturale.

Tinerii din Germania care urmează să împlinească vârsta majoratului vor primi un voucher în valoare de 200 de euro pentru activități culturale. Această măsură este adoptată deja în mai multe țări europene, precum Franța, Italia și Spania și urmărește să încurajeze tinerii să renunțe la statul în casă și să meargă la concerte sau la teatru, scrie The Guardian.

Tinerii germani urmează să se alăture altor europeni care primesc deja un astfel de voucher pentru activități culturale, în cadrul unei scheme lansate de guvernul de la Berlin.

Kulturpass -ul de 200 de euro, care va fi pus la dispoziția tuturor tinerilor de 18 ani, are două obiective: să încurajeze tinerii adulți să experimenteze cultura vie și să renunțe la obiceiurile pandemiei de a sta în casă; și să ofere un impuls financiar scenei artistice, care încă nu și-a revenit din blocajele repetate.

Ministrul de finanțe, Christian Lindner, spune că beneficiarii pass-ului îl pot folosi într-o perioadă de doi ani pentru orice, de la bilete de teatru și concerte, la cărți sau muzică.

Acesta va fi gestionat printr-o aplicație și un site web care oferă o conexiune directă la un market virtual. Costul estimat pentru statul german este de aproximativ 100 de milioane de euro, în plus față de bugetul cultural anual al țării de 2,3 miliarde de euro.

Platformele online precum Amazon și Spotify au fost excluse din schemă, care pune accent pe organizații mai mici, adesea locale, cum ar fi cinematografele independente și librăriile. Achizițiile individuale vor fi limitate ca valoare pentru a împiedica folosirea voucherului pentru a cumpăra, de exemplu, un singur bilet la concert pentru 200 EUR.

Lansând Kulturpass, Roth și Lindner au spus că, dacă va avea succes, schema va fi extinsă și probabil va fi extinsă la un grup de vârstă mai larg, posibil de la vârsta de 15 ani în sus.

Sursa România TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here