Votul ilegal înseamnă închisoare

384
vot-ilegalPoliţiştii gorjeni au continuat în aceste zile campania de informare a alegătorilor în privinţa consecinţelor pe care le poate avea un vot exprimat ilegal. Oamenii legii au mers din casă în casă în diferite localităţi, ultimele acţiuni de acest gen desfăşurându-se la Tismana, în satul Celei, dar şi la Buduhala.

Localnicii au fost informaţi despre riscurile pe care le poate avea un vot exprimat contra unor sume de bani sau bunuri materiale primite de la politicieni. Acţiunea respectivă face parte din cadrul campaniei naţionale „Votul ilegal înseamnă închisoare”, campanie demarată în luna octombrie de către Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Poliţiştii gorjeni au împărţit de atunci mii de pliante şi au discutat cu mii de persoane despre modul în care se poate vota legal, la nivelul Inspectoratului Judeţean nefiind înregistrate plângeri sau sesizări care să vizeze eventuale voturi exprimate ilegal. Singurele incidente din primul tur al alegerilor au vizat fotografierea buletinul de vot de către trei votanţi din judeţ, aceştia fiind sancţionaţi, pe loc, fiecare cu câte 1000 de lei.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here