Vot final în Camera Deputaților. Rămân minerii și energeticienii fără drepturi?

829

Legea pensiilor se votează astăzi, în Camera Deputaților care este for decizional. De câteva săptămâni, minerii și energeticienii așteaptă noua lege cu amendamentele necesare pentru ca aceștia să poată ieși la pensie la vârsta de 52 de ani, cu bonificațiile aferente.
Numai că, dacă legea va trece fără amendamente, salariații CEO, și nu numai, vor pierde trei ani din reducerea vârstei de pensionare prevăzută în Legea 197, dar și așa-numitele asimilate, adică activitățile similare producției care, în noua lege, au dispărut.
Singura șansă este ca amendamentele puse pe masa guvernanților să fie incluse în legea care va fi votată azi.
În acest sens, deputatul Radu Miruță, președintele USR Gorj a fost într-o carieră a CEO, unde a filmat condițiile extreme de grele în care muncesc mii de angajați ai companiei, tocmai pentru a le reaminti parlamentarilor că noua lege a pensiilor nu trebuie să ignore condițiile speciale prevăzute în Legea 197/2021, o lege pentru care o mână de oameni din cariere și termocentrale au protestat zilnic timp de un an, ducând o luptă de doi ani pentru ca aceasta să fie aplicată.
Radu Miruță a postat pe pagina sa publică următorul mesaj: ,,Mâine (azi, n.r.) e la vot soarta acestor oameni. Cei care trageți sforile ca oamenilor de aici să le luați beneficiile Legii 197, priviți ca referință cum muncesc ei”, a fost mesajul liderului USR Gorj, transmis dintr-o carieră minieră. De asemenea, reprezentanții Federației Naționale a Muncii vor fi astăzi în Camera Deputaților, așa cum a anunțat liderul FNM, Constantin Crețan, la mitingul Confederației Meridian, la care au participat mii de oameni.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here