Vorbe grele, în Consiliul Judeţean Gorj

113

IMG_7567Discuţii ample în contradictoriu ieri în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean (CJ) Gorj. Schimbul de replici a fost iniţiat de consilierul judeţean Tiberiu Trotea, din grupul PDL, care a criticat felul în care se vor realiza anumite investiţii la unităţile de cultură aflate în subordinea CJ Gorj, pe anul în curs.

Călinoiu a considerat că intervenţia lui Trotea a fost una politică, fapt care a stârnit un şir de replici dure între cei doi. În apărarea lui Trotea a intervenit şi Corneliu Gârjoabă şi astfel cearta s-a aprins.

Consiliul Judeţean Gorj este ringul unor bătălii politice de toată frumuseţea. Din când în când, certurile izbucnesc pe te miri ce. Cei care aprind fitilul sunt pedeliştii, lucru care s-a întâmplat şi ieri când Tiberiu Trotea a cerut o serie de informaţii, în plen, fapt care nu l-a făcut la şedinţele pe comisii. ”Sunt câteva observaţii pe care noi, membrii PDL vrem să le facem şi să ni se răspundă în termen. Ce criterii aţi avut la bază când aţi repartizat bugetul pe 2011? La fel, la capitolul cheltuieli, cum s-a stabilit suma de la Şcoala Populară de Artă, ori sumele alocate pentru transportul rutier? Legat de investiţii, se justifică investiţiile şi dotările la Ansamblul Artistic Doina Gorjului şi la Şcoala Populară de Artă, cele legate de programul informatic”, a declarat Trotea. Consilierul PDL a continuat cu enumerarea observaţiilor făcute pe mai toate capitolele din proiectul de buget, apreciind că valorile de proiectare sunt extrem de mari. Întrebările numeroase păreau exagerate, mai ales că la şedinţele pe comisii pedeliştii nu au cerut aceste informaţii.

Şeful CJ a luat foc

Călinoiu i-a dat replica consilierului PDL, menţionând că declaraţia făcută de Trotea este “strict politică” şi că, de fapt, consilierii PD-L nu sunt interesaţi de răspunsuri. “Faceţi declaraţii politice”, “aberaţi total”, revino cu picioarele pe pământ”, au fost câteva dintre replicile lui Călinoiu la declaraţiile lui Trotea care susţine că “domnule preşedinte cred că ne prostiţi”.

Răspuns promis

În cele din urmă, Călinoiu a menţionat că va da un răspuns consilierilor nemulţumiţi. ”Direcţia de specialitate va reţine observaţiile şi vă va răspunde. Bugetul a fost bine fundamentat, s-a ţinut seama de priorităţi. Problemele le-aţi analizat în comisiile de specialitate, dar reţin această declaraţie politică, pe care o respect, coroborat cu investiţia de la Turcineşti, unde trebuie să se clarifice. Apreciez faptul că aţi observat numărul proiectelor de investiţii pe care le-am iniţiat şi le avem în derulare, investiţii care ne aduc venituri la buget, nu sunt doar bani cheltuiţi pentru plombări şi întreţineri de drumuri”, a declarat Călinoiu.

În continuare preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a explicat că proiectele sunt bine dimensionate, iar derularea lor se face după o procedură foarte clară. ”Vom cheltui bani în conformitate cu prevederile legale, ca şi până acum”, a spus Ion Călinoiu, cu referire expresă la investiţiile importante din Gorj: drumul judeţean Ţâţăreni – Crasna, drumul judeţean DJ 665, optimizarea domeniului schiabil de la Rânca.

Tirul răspunsurilor ironice între Călinoiu, Trotea şi Gârjoabă s-a finalizat doar în momentul în care proiectul a fost supus la vot. Doar 7 consilieri au votat împotrivă toţi fiind din Grupul PDL.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here