Vorbe de clacă sau despre sporovăiala fără rost din şedinţele Consiliului Local Peştişani

206

Dacă stai şi-i asculţi pe „importanţii” consilieri local ai comunei Peştişani, aceştia au o părere foarte bună despre ei şi activitatea lor. Se cred cel puţin legislativul comunei, deci un fel de Parlament. În realitate, bat apa-n piuă fără a rezolva corect şi prompt problemele comunităţii.

Şi astăzi, de la ora 16,00, viceprimarul Ilie Fuiorea, care se consideră şi Jurist, i-a invitat la o nouă şedinţă ordinară. Majoritatea dintre ele terminându-se cu câte-o agapă.
La precedenta şedinţă extraordinară – au fost trei, una după alta – nu s-a putut vota concesionarea unei cariere de piatră la 106 metri de satul Gureni. Erau prezenţi şi patronii tuturor barurilor şi teraselor din comuna Peştişani. Ce căutau acolo? Abia acum am descifrat secretul.
După cumplitul omor, în care tânărului Daniel Cartianu i s-a tăiat carotida cu o halbă de bere, la barul LUXURY, cu mult după miezul nopţii, se impuneau nişte decizii ferme ale autorităţilor locale. Cum şedinţele acelea se desfăşurau ilegal, adică fără ordine de zi şi documente ajunse la consilieri cu cel puţin 5(cinci!) zile înainte, se putea presupune că problemele de securitate a barurilor şi teraselor s-ar fi dorit, probabil, discutate la diverse. Repet, ordine de zi oricum nu exista.
Am intrat în posesia ordinei de zi a şedinţei de astăzi – şi jur că, de data aceasta cel puţin, nu mi-a dat-o vicele Ilie Fuiorea. Este semnată P. PRIMAR de Viceprimar, Jr. Fuiorea Ilie. Secretarul primăriei, jurista de meserie Miruna Porumbel nu semnează. Şui ştie ea de ce!
Absolut toate cele 5(cinci) puncte de pe ordinea de zi sunt trecute astfel ca toţi cei 13 consilieri să se afle-n treabă. Vorbe de clacă, nu alta. Doar punctul „3. Proiect de hotărâre privind revocarea HCL nr. 28/30.05.2013, privind aprobarea programului de funcţionare a barurilor şi teraselor de pe raza comunei Peştişani, judeţul Gorj”; cu o expunere de motive a viceprimarului – Jr. Fuiorea Ilie ar fi fost cazul să nu bată apa-n piuă. Aş. Ţi-ai găsit!
Este o însăilare de vorbe goale, fără vreo aluzie la orele de funcţionare a barurilor şi teraselor propuse ca legale. Pe alcătuitorul expunerii de motive ori nu-l duce bibilica sau îşi sabotează propria-i activitate. Hilară mi se pare şi fraza: „În conformitate cu prevederile art. 61 din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, primarul asigură respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, a prevederilor Constituţiei, fără a fi îngrădite.” Ce? Nu se ştie!
Deocamdată, în comuna Peştişani au loc bătăi – unele crunte -, o crimă, iar locuitorii coloniei ACH Gureni nu au curent electric din 8 iunie 2013! Şi asta într-o ţară electrificată, într-o comună unde actualul viceprimar se face vinovat de înstrăinarea transformatorului trifazic, făcut cadou unei firme private. Deşi Colonia şi transformatorul sunt primite din anul 2005 de la SC HIDROCONSTRUCŢIA SA pentru folosinţă! Şi pentru asigurarea unui trai decent, deşi modest, cetăţenilor –ş vreo 200 – din Colonia ACH Gureni.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here