Vor să-și mențină invincibilitatea

241

Pandurii dispută, astăzi, cel de-al patrulea meci în deplasare din acest sezon, până acum trupa lui Edi Iordănescu fiind neînvinsă pe terenurile adversarelor, iar antrenorul gorjenilor speră nu doar la menținerea acestei stări de fapt, ci chiar la un nou succes, al doilea după cel din prima etapă, contra Timișoarei.

Concordia Chiajna este una dintre echipele ce ar putea fi prima echipă care-și schimbă antrenorul în acest sezon, asta dacă nu cumva l-a și schimbat deja… Situația este extrem de tensionată la Chiajna înaintea meciului cu Pandurii, antrenorul Marius Baciu fiind la un pas de a fi schimbat, însă problema contractului i-a împiedicat pe conducători să-l ungă oficial pe Țălnar, cel care este deja în curtea Concordiei. De această stare total dăunătoare fotbalului ar putea profita Pandurii, care în acest sezon nu a cunoscut gustul înfrângerii în deplasările făcute. “Partea bună e că suntem încă neînvinși în deplasare în acest sezon, în ciuda inconstanței în evoluții. Se pare că și atunci când jucăm prost, câștigăm puncte, ceea ce e un progres față de ceea ce se întâmpla în trecut. Oricum, ca și rezultate, am început mai bine decât ceea ce se întâmpla în sezonul precedent. Dar, mai avem mult de lucru, sunt destule lucruri care mai trebuie puse la punct”, a declarat Edi Iordănescu.

Modificări în garnitura de start
Este foarte probabil ca echipa pe care Edi Iordănescu o va trimite pe teren din primul minut al meciului cu Concordia să aibă mai multe nume noi față de cea cu care a debutat confruntarea cu Petrolul. O absență este certă, Momcilovic este suspendat și va lăsa locul său lui Grecu, însă și alți jucători ar putea face schimb de locuri între bancă și terenul de joc: “Nu pot să dau încă nume, dar e clar că voi face ceva schimbări, față de partida cu Petrolul. Nu am luat încă nici o măsură după acel meci, dar sper că toată lumea a înțeles mesajul meu, iar pentru unii, jocul cu Concordia va fi și un test. Vom vedea dacă vom avea sau nu o nouă alternanță în evoluții, eu sper să urmeze un joc mai bun. Din păcate, noi am arătat nu doar că facem un joc bun și unul prost, ci avem această alternanță nefastă și de la o repriză la alta”, a declarat Edi Iordănescu.

Din nou pe sintetic…
Pandurii a jucat în această primăvară de două ori la Chiajna, pe terenul sintetic pe care va juca și astăzi. În mod evident, suprafața de joc nu este una care să le convină elevilor lui Edi Iordănescu, iar un indiciu în acest sens poate fi și bilanțul ultimelor două meciuri de la Chiajna, un 0-4 usturător contra Viitorului și un 0-1 în fața Concordiei. “Terenul în mod clar va fi un handicap pentru noi, se știe că vom juca pe un gazon sintetic. Însă, va trebui să ne adaptăm, mai ales acei jucători mai tehnici, care sunt obișnuiți cu iarba, când mingea sare și rulează cu totul altfel. Pentru multe dintre echipe este o problemă „sinteticul” de la Chiajna”, a declarat Edi Iordănescu.
În ciuda ultimului eșec înregistrat la Chiajna, Pandurii are un mic avantaj în fața Concordiei în ceea ce privește rezultatele directe. Gorjenii au patru victorii și doar trei înfrângeri în cele opt meciuri disputate, un joc terminându-se la egalitate. În dreptul echipei gorjene s-au înregistrat și două victorii la scor, un 5-1 pentru Pandurii chiar la Chiajna și un 5-2 la Târgu-Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here