Vor fi temperaturi de 40 de grade

964

Valul de caniculă se intensifică, temperaturile resimțite vor ajunge până la 40 de grade. În același timp meteorologii anunță ploi torențiale și furtuni.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o INFORMARE METEOROLOGICĂ pentru zilele de 23 și 24 iunie de disconfort termic ridicat și caniculă.Disconfortul termic va fi ridicat astăzi (23 iunie) în toate zonele de câmpie și pe arii restrânse în cele deluroase, iar sâmbătă (24 iunie) în sud și est, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade, și va fi caniculă, vineri (23 iunie) local în Câmpia de Vest și în Câmpia Română, iar sâmbătă (24 iunie) în Câmpia Română și în Dobrogea continentală.

Totodată, meteorologii au emis AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru intervalul 23 iunie, ora 19 – 24 iunie, ora 10 de instabilitate atmosferică temporar accentuată. În intervalul menționat, în vestul, nord-vestul și local în centrul țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de
55…75 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Sâmbătă și duminică vor fi perioade cu instabilitate atmosferică îndeosebi în centru, sud și est, mai anunță ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here