Vor comisie de anchetă parlamentară la CE Oltenia. La pachet cu demisia lui Anton!

1829

Zilele lui Anton Anton în fruntea Ministerului Energiei par numărate, după ce i se cere tot mai insistent demisia. Prima solicitare vine din Gorj, chiar de la partidul din care face parte Anton. Iar o altă cerere de demisie răzbate dinspre PMP, ambele având legătură cu situaţia de la Complexul Energetic Oltenia.

Ministrul Energiei este acuzat că a adus în prăpastie Complexul Energetic Oltenia şi că ar fi încercat să ascundă cifrele dezastrului de la compania care asigură circa 25% din consumul naţional de energie. Pierderile pe anul trecut au depăşit un miliard de lei, şefii CE Oltenia dând vina pe costurile foarte mari cu certificatele de emisii de dioxid de carbon.

Soluţia ALDE Gorj
„Anton Anton va trebui să-şi dea demisia, ori să fie demis. Este la fel de vinovat şi nu înţeleg de cum au atât tupeu ştiind din septembrie că situaţia e aşa. Au negat permanent şi toţi au încercat să acopere, pentru a beneficia o lună şi încă o lună să mulgă această companie. Şi-au bătut joc de această companie care acum este într-o situaţie aproape fără ieşire. Sunt revoltat”, a declarat Ion Iordache, preşedintele ALDE Gorj. Acesta susţine că ar fi trebuit luate măsuri încă din toamna anului trecut, când Corpul de Control al ministrului Energiei a depistat probleme şi prejudicii la companie.

CEO – „sat de vacanţă pentru clientela de partid”
Şi Partidul Mişcarea Populară solicită demisia ministrului Energiei. Totodată, PMP cere înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară, pentru a vedea cum au reuşit „băieţii deştepţi” să transforme CE Oltenia „într-o vacă de muls pentru actuala putere”.
„Raportul administratorilor CEO relevă o pierdere de 1,169 miliarde de lei în anul calendaristic 2018. S-au făcut încasări de 2,99 miliarde de lei şi cheltuielile au fost de 4,16 miliarde de lei. Practic, discutăm de mai bine de 25% pierderi raportat la cifra de afaceri. În condiţiile în care Statul Român, reprezentat de Ministerul Energiei, deţine 77,15% din acţiuni şi numeşte majoritatea membrilor Consiliului de Administraţie al CEO, avem de-a face cu o gaură neagră uriaşă pentru economia României. Singura soluţie de «redresare» prezentată public se referă la disponibilizarea a 200 de angajaţi din cei 13.000 ai CEO. Având în vedere pierderile din ani succesivi care nu au fost oprite, căpuşarea CEO şi faptul că există informaţii tot mai clar conturate că această companie a fost transformată într-un sat de vacanţă pentru clientela de partid a PSD – ALDE, PMP va cere, în Parlament, înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară pentru a se vedea cum au reuşit «băieţii deştepţi» să transforme CEO într-o vacă de muls pentru actuala putere”, anunţă PMP. În şedinţa de la începutul lunii iulie, acţionarii Complexului Energetic Oltenia vor fi informaţi cu privire la raportul Corpului de control al ministrului Energiei, întocmit în septembrie 2018. Este aşteptată inclusiv demiterea directorului general Sorin Boza.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.