Voluntară din Gorj, finanțată de Fundația Pentru Comunitate

529

Ionela Camelia Mogoi este o tânără ambițioasă, în vârstă de 20 ani și care provine dintr-o familie modestă din comuna Berlești, absolventă a Colegiului Tehnic “Ion Mincu” din Târgu-Jiu, care nu se încadrează în tipicul tinerilor din zilele noastre. Ea este singura persoană din Gorj care a obținut finanțare prin Programul MOL “Permis pentru viitor”.

Ionela Camelia Mogoi este o tânără ambițioasă, care a decis să își continue studiile la Postliceala “Ion Mincu” specializarea “Tehnician devize și măsurători în construcții”, dar și să sprijine copiii cu dizabilități instituționalizați. Din data de 9 august 2015 și până la finele anului 2016, Ionela Camelia Mogoi a desfășurat peste 1500 de ore de voluntariat la Centrul de plasament destinat protecției rezidențiale a copiilor cu dizabilități din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu-Jiu, instituție de protecție socială aflată în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj. Timp de un an de zile, Ionela s-a integrat în activitatea centrului, implicându-se în activități de educare și îngrijire a copiilor cu dizabilități.
Pentru efortul, tenacitatea și seriozitatea de care a dat dovadă, ea a fost apreciată atât de copiii cu care a lucrat, cât și de personalul centrului; în prezent Ionela Mogoi este voluntar la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu-Jiu.

“Permis pentru viitor”, pentru Ionela
Tânăra voluntară Ionela Mogoi este singura din Gorj care a câștigat finanțare prin programul MOL “Permis pentru viitor”. Astfel, toate cheltuielile necesare pentru obținerea permisului auto vor fi suportate de Fundația Pentru Comunitate. Ionela urmează să înceapă școala de șoferi.
Programul MOL “Permis pentru viitor”, ediția a doua, 2016, s-a adresat tinerilor din medii defavorizate, născuți între anii 1992 și 2000 inclusiv, elevi sau absolvenți de liceu, școli profesionale sau școală generală, care au nevoie de sprijin material pentru acoperirea cheltuielilor necesare obținerii permisului de conducere, respectiv școala de șoferi și taxele adiacente.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here