Voleiul, interzis în Sala Polivalentă din Târgu-Jiu! Sportivele CSS au jucat în condiții insalubre cu voleibalistele de la Mioveni

1326

Revoltă în rândul susținătorilor jucătoarelor de volei din municipiul Târgu-Jiu, care, din păcate, nu au loc în Sala Polivalentă din municipiu nici măcar la competițiile oficiale. Totul pentru că spațiul numit Sala Sporturilor a fost marcat doar pentru două sporturi, baschet și handbal, terenul neavând marcaje pentru volei ori găuri în podea pentru stâlpii necesari la amplasarea fileului. În cauză este vorba despre o discriminare a acestor sportive, care ajung să joace în condiții insalubre, în săli de sport puse la dispoziția lor din generozitatea directorilor, chiar dacă acestea nu se ridică la nivelul dorit.

Meciul sportivelor de CSS cu echipa de la Mioveni s-a jucat, la finalul săptămânii trecute, în sala de sport a Liceului nr. 4 din Târgu-Jiu. Sala nu este reabilitată, dar, în lipsa unui alt spațiu, Sala Polivalentă nefiind deschisă pentru volei, prin generozitatea conducerii școlii, s-a pus la dispoziție și acest spațiu care arată că sportul este cu trei decenii în urma ceea ce ar fi trebuit să fie în prezent.
Condițiile din vestiare și de joc, sala nefiind încălzită, a revoltat atât părinții sportivelor, cât și simplii susținători ai acestui sport. ,,Am fost, ieri, la un meci de volei al fetelor de la CSS. Frig, întuneric, mizerie, pereți scorojiți, vestiare infecte. Cam așa arată sala în care se desfășura o competiție oficială. Sunt 11 grupe de volei care se antrenează și au meciuri în doar 2 săli. Ambele arată la fel. Și știți de ce?
Pentru că alte săli din oraș care ar corespunde cerințelor nu au găuri în podea pentru stâlpii de volei. Inclusiv Sala Polivalentă. Vă vine să credeți? O Sală Polivalentă care a exclus din start voleiul? Echipa cu care au jucat fetele noastre ieri este din Mioveni, un orășel mult mai mic decât Târgu-Jiu, dar care are alocați 250 000 lei pentru volei. CSS Târgu-Jiu a avut doar 8000. Avem în oraș 11 grupe de copii care vor să se antreneze, să joace, să arate ce pot. Cu ce sunt diferiți ei de ceilalți sportivi din oraș? De ce nu sunt tratați la fel? De ce trebuie să tremure, să înghită praf, să își strice ochii, când ei vor doar să facă sport? Și ce mare lucru ar trebui să facă cei care pot rezolva problema? Pentru început, doar găuri în podea, în săli în care să se poată antrena decent.
Asta ar fi marea investiție. Găuri în podea! Rog pe cei care doresc să ajute acești copii să dea mai departe mesajul meu. Poate va fi citit și de cei care ar putea rezolva problemele voleiului din Târgu-Jiu”, a postat luni, Bogdan Neguleasa, cetățean al municipiului Târgu-Jiu. Postarea acestui iubitor al voleiului a fost susținută și de Marius Vlaicu, președintele Asociației de Baschet Gorj.,,De când s-a marcat din nou Sala Polivalentă nu s-a mai trasat terenul și pentru volei. Acest lucru este jenant. Cele două săli de la Runcu-Liceul Bâlta și sala de sport de la Liceul Economic au trasate toate terenurile, inclusiv cel de volei. La Polivalentă, în schimb nu s-a întâmplat asta,deoarece s-a dat prioritate doar handbalului și baschetului. Din acest motiv competițiile ajung să se desfășoare în astfel de condiții. Păcat că aceste fete chiar muncesc pentru rezultate și nu au acces într-o sală care ar trebui să fie optimă pentru practicarea mai multor sporturi”, a spus Vlaicu. Nici în CSM, voleiul nu se regăsește. Clubul Sportiv Municipal are două secții, handbal și baschet, voleiul nefiind considerat important pentru municipalitate.
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here