Vodislav a scăpat de condamnare în dosarul „Steriletul”

512

Curtea de Apel București a dat vineri, pentru a doua oară, același verdict în dosarul supranumit “Steriletul” și care vizează achiziționarea de către Ministerul Sănătății a zeci de mii de sterilete de la firma medicului gorjean Cristian Spiridon Vodislav, soțul Danei Vodislav, arestată în dosarul Mafiei Permiselor. Faptele anchetate de DNA au avut loc prin 2002-2003, dar, în mod surprinzător, magistrații nu au găsit suficiente probe pentru a-i condamna pe inculpați și, ca urmare, toți au scăpat, cel puțin pentru moment, de acuzațiile ce le sunt aduse.

Cap de afiș în acest dosar a fost ex-consilierul personal al fostului ministru al sănătății Daniela Baroș, Virgil Remus Baciu, care a fost trimis în judecată alături de Daiana Elena Druță, fostă Niculescu, medic primar la un spital din capitală, și de Adriana Ileana Deac, avocată la București, inculpat fiind și medicul gorjean Cristian Spiridon Vodislav. Acesta este acuzat că a dat mită pentru a obține un contract la Ministerul Sănătății, cu bani de la buget fiind cumpărate de la firma sa, la prețuri mult mai mari, sterilete care pe piața liberă erau mult mai ieftine. Procurorii DNA vorbesc în rechizitoriul trimis instanței de șpăgi destul de mari plătite de Vodislav, însă, acum, magistrații Curții de Apel București au decis pentru a doua oară că nu sunt probe la dosar care să permită condamnarea inculpaților fie și cu suspendare. Toți cei patru au fost achitați de acuzațiile formulate împotriva lor, procesul urmând să continue la Înalta Curte de Casație și Justiție, cea care a mai dispus acum doi ani rejudecarea la instanța de fond.
Prejudiciul din dosar a fost estimat de anchetatori la aproape 600.000 de lei, procurorii DNA spunând că oficialii Ministerului Sănătății care au fost membri în comisia de licitație, au primit șpăgi consistente pentru a face achiziția respectivă, numai că judecătorii nu au găsit probe care să susțină acuzațiile din dosar. “Pentru înlesnirea atribuirii acestui contract, inculpatul Baciu Remus Virgil a primit de la inculpatul Vodislav Cristinel-Spiridon, cu titlu de mită, suma de 67.000 RON (în numerar şi prin transfer bancar de la firma S.C. Vodimedicor S.R.L. Tg. Jiu). Pentru a ascunde natura reală a acestei sume, inculpatul Baciu Remus Virgil a determinat-o pe concubina sa, inculpata Deac Ileana-Adriana, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, să întocmească un contract de asistenţă juridică ce viza soluţionarea unui litigiu inexistent al S.C. Vodimedicor S.R.L. cu o firmă de transport aerian. Pentru ajutorul dat la atribuirea acestui contract, inculpata Druţă Daiana-Elena a primit cu titlu de mită, în baza unei înţelegeri prealabile, suma de 25.150 RON pe care, la data de 6 noiembrie 2002 (ziua semnării contractului de achiziţie publică), inculpatul Vodislav Cristinel-Spiridon i-a transferat din contul societăţii sale în contul unei agenţii de turism din Bucureşti pentru plata a patru pachete turistice la Paris. Pachetele erau valabile pentru perioada 9-18 noiembrie 2002 şi aveau ca beneficiari pe Druţă Daiana-Elena, soţul acesteia şi alte două persoane din anturajul lor”, se precizează într-un comunicat de presă al DNA.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here