“Vodă” Caragea, acuzat de SED LEX că hărţuieşte poliţiştii din IPJ Gorj

391

Biroul Operativ al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Poliţie SED LEX a publicat pe pagina sa de internet o luare de poziţie împotriva comandatului IPJ Gorj, Salvador Viorel Caragea, supranumit aici “Vodă Caragea Gorjanul”. De altfel, Caragea primeşte, în acest context, chiar titulatura de “Vodă” pe baza unei comparaţii a acestuia cu fanariotul Ioan Vodă Caragea, care şi-a cumpărat tronul Ţării Româneşti cu 8000 de pungi de galbeni. Sindicaliştii se întreabă astfel, în scris, dacă cei doi “Caragea”, identici ca nume, ar fi rude, şi dacă au apelat ambii, la fel, la cumpărarea funcţiei. Pe lângă legătura făcută cu istoria, în cuprinsul documentului, dar şi a altuia similar, sindicaliştii din poliţie îşi exprimă îngrijorarea faţă de comportamentul, spun ei, “agresiv” al şefului IPJ faţă de subalternii săi, care ar manifesta, de asemenea, lipsă de respect faţă de poliţiştii de rând, aceştia fiind “hărţuiţi fără măsură” de către comandant. Declaraţiile publice, scrise, anti-Caragea au apărut însă la scurt timp după ce presa locală a relatat despre conspiraţia anti-Caragea ,,în halate de baie” de la hotelul lui Dian Popescu. Printre protagoniştii fotografiaţi la “Sara” s-a aflat şi Florin Vîlnei, şeful FNSP “SED LEX”.

Sindicaliştii de la Sed Lex nu sunt la primul manifest îndreptat împotriva lui Viorel Caragea, pe care îl văd îndepărtat din funcţie. De altfel, pe lângă cel recent publicat pe pagina de internet a Federaţiei, cu Vodă Caragea Gorjanul, se mai află postat un material în care şeful IPJ Gorj este criticat pentru calităţile sale manageriale care ar lăsa de dorit. Sub titulatura “Şef şi atât”, sindicaliştii îl critică pe Caragea susţinând că acesta ar fi în război cu toată lumea “începând cu cei care ar trebui să fie cei mai apropiaţi colaboratori ai acestuia şi anume adjuncţii, ceilalţi poliţişti cu funcţii de conducere, poliţiştii din unitate şi de ce nu societatea civilă”. “Omul (n.r. Viorel Caragea) a avut, şi probabil, are unele frustrări, pentru că încă de la promovarea în această importantă funcţie de conducere şi-a propus răzbunare, şi o să facă tot ce este posibil pentru a-i determina, prin toate mijloacele, pe unii poliţişti să părăsească sistemul. Probabil nu a aflat că răzbunarea este arma prostului”, se completează materialul, critic la adresa şefului IPJ Gorj.

IPJCameră de luat vederi şi iscoadă
Sindicaliştii atrag astfel atenţia în legătură cu tensiunile care ar exista în inspectorat, de care au fost la rândul lor sesizaţi, dar şi de faptul că Viorel Caragea deţine controlul bazându-se pe dictonul “Divide et Impera”. “Nu este posibil ca în conducerea inspectoratului să nu existe armonie, ci tot timpul tensiuni interminabile. Să presupunem că nu se înţelegea cu unul dintre adjuncţi, şi nici atunci nu se impunea să fie cuprins de istericale, dar domnia sa nu s-a înţeles şi nu se înţelege cu nimeni. În comandă are un comportament agresiv, foloseşte injurii şi trivialităţi, ţipă tot timpul, ameninţarea, calomnia şi insulta sunt prezente la tot pasul, nu se poate discuta civilizat şi nu acceptă propuneri de la alţii pentru eficientizarea muncii, probabil pentru a demonstra că el este buricul pământului. De fapt, avem informaţii că în şedinţele de comandă solicită ca în procesul-verbal să se consemneze numai aspectele prezentate de domnia sa, probabil pentru a prezenta şi documenta la eventualele controale ineficienţa adjuncţilor”, se mai arată în material.
Tot aici, cei de la SED LEX relatează că Viorel Caragea ar fi instalat o cameră de supraveghere, în anticamera de la biroul său şi al unuia dintre adjuncţi, pentru a avea astfel posibilitatea de a monitoriza, din biroul său, orice intrare şi ieşire de la adjunct. “Colac peste pupăză, acest mijloc de supraveghere a fost dublat de ofiţerul de poliţie Pigui Ion Ionuţ, care este la dispoziţia unităţii, pentru două dosare penale (ucidere din culpă şi fapte de corupţie). Trebuie făcută o paranteză, pentru că Pigui Ion Ionuţ a fost înlăturat din funcţia de conducere pe care o deţinea în sindicat, întrucât dorea să se folosească de organizaţia de sindicat pentru a parveni”, fac public sindicaliştii.

Sadic şi îmbârligător?!
Acuzele la adresa lui Caragea nu se opresc aici, deoarece cei de la SED LEX acuză şi că: “şeful de la Gorj este un adevărat generator de conflicte şi un intrigant, prin modul în care îi îmbârligă şi discreditează pe poliţişti, ajungând să le interzică la adjuncţi să vorbească între ei, cel puţin în timpul serviciului, probabil presupunând că tocmai el ar fi subiect de bârfă. Domnul Caragea are o plăcere sadică de a-i chinui pe oameni, de a-i vedea la ananghie, aşa se face că până şi pe adjuncţii săi, nu s-a lăsat până nu i-a umilit prin cercetări prealabile şi sancţiuni date aiurea, care au fost infirmate de instanţele de judecată”.
La finalul acestui document, dar şi al celui de-al doilea, cei de la SED LEX nu îşi explică de ce Viorel Caragea rămâne în scaun. “Este interesant că poliţiştii de la Gorj s-au plâns la toate forurile tutelare şi degeaba, ba dimpotrivă, poliţiştii care au fost intervievaţi de organele de control au fost daţi în primire lui Caragea şi au rămas sub presiunea lui. Până la urmă se pune întrebarea, cine pe cine a controlat? Mai ales dacă se are în vedere ce spune gura târgului, că pe unii care erau îndrituiţi să conducă activităţile de control i-ar fi sprijinit domn Caragea să-şi construiască anumite viluţe. Oare aşa o fi? Rămâne de văzut”, transmite Biroul Operativ al SED LEX în ultimul manifest îndreptat împotriva lui Caragea.

SED LEX bate, coafura lui Caragea rezistă
În ciuda acuzelor grave îndreptate la adresa lui Viorel Caragea, care şi-ar hărţui moral subalternii, potrivit SED LEX, şeful IPJ Gorj a contracarat orice încercare de a fi înlocuit din funcţie. De altfel, nici oponenţii săi nu s-au lăsat uşor, întâlnirile lor “de taină” devenind, în mod miraculos, publice, demonstrând că există totuşi o coaliţie anti-Caragea care tot încearcă să-l înlocuiască, fără succes însă, pe acesta din funcţie.
Şeful SED LEX, Florin Vîlnei, a fost, recent, protagonistul, întâlnirii, “în halat de baie”, de la Hotel Sara al liberalului-şef Dian Popescu, duşman declarat al lui Viorel Caragea. Materialul “Vodă Caragea Gorjanul” ar putea fi astfel, o replică, la conspiraţia, dezvăluită de presa locală, ce s-ar fi pus la cale, iar, la hotelul lui Dian.
Anamaria Stoica

2 COMENTARII

  1. placut surprins cind vad ca si ziarul gorjenilor de pretutindeni daca putem sa-l numim asa a preluat acest articol, care arata un comportament inuman, efectiv demential al acestu asa zis inspector sef, care nu s-a ridicat cu nimic fata de ”staiful” de sergent de strada , si nu vreau sa stirbesc cu nimic din meritul politistilor care pe ploaie, vint furtuna ne apara ordinea si linistea publica in zonele in care locuim si cinste lor, dar acest individ avid de putere pe spinare amaritilor si a celor slabi de minte de prin acest judet si mai sus prin minister, guvern etc si nu numai nu face nici o cinste politie el este rusinea politiei si dvs aveti obligatia sa scoateti in relief inimaginabilele abuzuri ale acestui individ, sa speram ca va veti apleca pe viitor spre acest individ si poate veti avea marele merit de a misca lucrurile din loc si pina la urma cei care il tin in brate vor da cu el de pamint si vor aduce lucrurile pe fagasul lor normal, firesc, uman…..felicitari , dar speram ca este doar inceputul……….. a mai bagat ”pumnul in gura ”’la mai multi sa speram ca nu si dumneavoastra si va veti ”sifona” ceridu-i scuze acestui periculos individ

  2. Diverşi indivizi/grupări infracţionale acţionează conform dispoziţiilor unor poliţişti şi jandarmi, care la rândul lor acţionează conform dispoziţiilor lui Viorel Caragea Salvador. Ce fac şi ce au făcut magistraţii? magistraţii sunt prinşi între ciocan şi nicovală. Ori vor recunoaşte încălcarea drepturilor omului, ori se fa vinovaţi de crimă împotriva umanităţii. În prezent magistraţii nu se prea ostenesc să recunoască încălcarea drepturilor. Ei pactizează cu acei magistraţii care au întocmit acte împotriva oamenilor pe susţineri ilegale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here