Vlaicu, indecis între şefia CE Rovinari şi cea a Hidroelectrica

122

vlaicuFostul pesedist, Marius Vlaicu, în prezent şef al UNPR Gorj are aspiraţii destul de înalte în ceea ce priveşte ocuparea, cu membrii ai acestei organizaţii, a unor posturi de maximă importanţă în economia judeţului nostru.

Pe considerentul că UNPR-ul sprijină PD-L-ul la guvernare, aşa şi Vlaicu şi-a pus la dispoziţia PD-L Gorj resursele umane de care dispune această formaţiune politică, în vederea ocupării viitoare a unor posturi cu uneperişti, atât la serviciile deconcentrate cât şi în minerit şi energie. Vlaicu are însă aici două opţiuni, vrea şefia Hidroelectrica sau postul de director adjunct al Complexului Energetic (CE) Rovinari. Aspiraţiile uneperiştilor nu se opresc însă aici.

Deşi s-a vehiculat foarte mult că Marius Vlaicu a făcut o greşeală capitală în momentul în care a părăsit barca PSD pentru a deveni şeful UNPR Gorj, felul în care “joacă” fostul pesedist în echipa PD-L stârneşte interes politic şi îi determină chiar pe foştii colegi să îşi îndrepte atenţia către acest politician. Dacă la început Vlaicu a intrat timid în politică, loviturile sub centură date pesediştilor l-au adus în centrul opiniei publice. Se vehicula însă destul de mult că Vlaicu era îndemnat să acţioneze în acest fel de către Ionel Manţog, şeful “din umbră” atunci al PD-L Gorj, care îi pusese de altfel pe tavă un post de director în minerit, adică la BATS Rovinari. Acum, după schimbările de la nivelul PD-L Gorj, Vlaicu pare, în mod miraculos, că a prins curaj şi a început să pretindă ca PD-L-ul să semneze, cât mai repede, cu UNPR-ul un protocol care priveşte, cel mai important, şi o serie de posturi la deconcentrate dar şi în minerit şi energie, pentru membrii acestei formaţiuni politice.

Manţog, în spatele lui Vlaicu?!

Vlaicu neagă însă vreo implicare a lui Manţog în insistenţa sa de a încheia acest protocol cu PD-L Gorj, protocol pe care nu a reuşit să îl încheie nici cu demisionarul Cosmin Popescu,şi nici în dorinţa de a-şi promova unii oameni din UNPR. “Manţog nu mi-a cerut niciodată să îi promovez pe cineva. De fapt, noi nu cerem funcţii ci semnarea unui protocol. Noi vrem să spargem monopolul PSD la Consiliul Judeţean şi la primăriile de municipii”, a declarat Vlaicu.

Funcţii la SNLO, CE Turceni şi CE Rovinari

În întâlnirea pe care a avut-o vineri, la sediul PD-L Gorj, cu cei şapte “portocalii” membrii în Comisia de Negociere, Vlaicu recunoaşte că a cerut semnarea acestui protocol şi unele posturi pentru care oamenii săi din organizaţie ar fi pregătiţi.

În fapt, Vlaicu a solicitat PD-L Gorj să îl promoveze pe Alexandru Glomnicu, fostul pesedist, pe funcţia de director adjunct la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia(SNLO), pe Dumitru Iacob, pe funcţia de director adjunct al CE Turceni, pe Cristinel Tutunaru pe funcţia de şef Birou EM Roşiuţa, pe Gheorghe Dobriţan pe funcţia de director adjunct al Direcţiei Miniere, de la Jilţ, din cadrul CE Turceni.

În ce priveşte persoana sa, Vlaicu a venit cu două opţiuni, care sunt legate de înfiinţarea anul acesta a Electra. Vlaicu vrea astfel postul de director adjunct al CE Rovinari ori postul de director general al sucursalei din Gorj a Hidroelectrica.

Vrea şefi la deconcentrate

În ce priveşte serviciile deconcentrate, Vlaicu vrea să îşi promoveze oamenii la APIA, unde la cârma acestei instituţii ar vrea să îl vadă pe economistul Ionuţ Apostoiu, membru al UNPR şi totodată lider de sindicat în cadrul instituţiei. De asemenea, Vlaicu l-a anunţat pe liderul PD-L Gorj, Ion Ruşeţ, că vrea funcţia de director adjunct al AJOFM, unde vrea să îl promoveze pe Laurenţiu Aninoiu dar şi funcţia de director adjunct la Vama Târgu-Jiu unde vrea să îl promoveze pe Dorin Pârcălăboiu, în prezent, inginer în cadrul ARTEGO. Această funcţie a fost deţinută anterior de Gheorghe Cocină. La Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Gorj îl vrea promovat tot pe Mădălin Jurcău deşi acesta nu a făcut o figură prea bună la concursul pentru acest post iar la Casa Judeţeană pentru Asigurări de Sănătate vrea cele două posturi de directori, deşi îl are pe Cocină şef al instituţiei. Cele două posturi sunt, în prezent, ocupate de către Cosma Dumitrescu şi de Dan Şurlea. La Direcţia de Sănătate Publică, UNPR-ul o susţine pe Carmen Ivanov, pentru postul de director adjunct al instituţiei, aceasta a luat concursul deja pe acest post iar la Casa Judeţeană de Pensii o susţine pe Oana Talău, care va trebui în curând să se prezinte la concursul pe post.

Doi directori de şcoli

UNPR Gorj vrea, de asemenea, şi posturi în învăţământul gorjean. Este vorba despre două posturi de directori de şcoli, unul la Şcoala Generală nr.5 din Târgu-Jiu pentru Emilia Pârvulescu, care este nou aleasă lideră a femeilor din organizaţie şi postul de director la Grupul Şcolar Industrial din Roşia de Amaradia pentru Claudiu Mutulete.

În ce priveşte membrii comisiei de negociere a PD-L Gorj, deocamdată, aceştia nu i-au oferit un răspuns sigur lui Vlaicu. “Va mai exista o întâlnire după 19 noiembrie, colegii au luat doar act de cele anunţate de noi. Eu consider că solicitările noastre sunt de bun simţ, mai ales că UNPR-ul susţine actualul Guvern”, a conchis Vlaicu.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here