Vlaicu a ratat întâlnirea cu ANI

278

vlaicuMarius Vlaicu, noul director numit politic la CE Rovinari a avut ieri prima înfăţişare în procesul său de la Curtea de Apel Craiova, împotriva acţiunii Agenţiei Naţionale de Integritate(ANI).

Primul termen s-a finalizat cu o amânare până pe data de 2 noiembrie, reclamantul Vlaicu solicitând anularea actului administrativ al ANI care îl declara pe şeful UNPR Gorj drept incompatibil. Vlaicu nu a fost la instanţă, şi se aude că a preferat o întâlnire cu sindicaliştii lui Condescu, după muncă, decât cea cu ANI.

Reamintim că Vlaicu a fost declarat de ANI drept incompatibil deoarece “în perioada 10 iulie – 12 noiembrie 2009 a deţinut funcţia de consilier superior în cadrul Ministerului Educaţiei şi funcţia de administrator în cadrul societăţii comerciale SC Parc Industrial Gorj SA, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei”. Politicianul susţinea, la momentul în care a primit în scris documentul ANI, că nu ar fi prestat însă nici măcar un minut pentru Ministerul Educaţiei, că dacă făcea asta trebuia să fie înalt funcţionar public. Vlaicu susţinea, de asemenea, şi că nu a fost atunci remunerat pentru vreo activitate în cadrul acestei instituţii, el primind doar un aviz de la PSD pentru a ocupa funcţia de secretar general la Ministerul Educaţiei dar lucrurile nu s-au mai materializat deoarece nu a fost acceptat nici de Ecaterina Andronescu, nici de Mihnea Costoiu. Şeful UNPR Gorj arăta şi spre PSD Gorj, acuzându-i pe foştii colegi de partid că i-ar fi făcut plângerea la ANI.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here