Vlădescu se aşteaptă la o îmbunătăţire a ratingului României

212
sebastian-vladescu-604-liviu-adascalitei„Nu am discutat cu nicio agenţie de rating. Sper ca după plecarea misiunii FMI, România să beneficieze de atenţia agenţiilor de rating şi de o îmbunătăţire a ratingului”, a declarat Vlădescu.

Moody’s este singura mare agenţie de rating internaţională care mai acordă României calificativ cu recomandare de investiţii, după ce Standard & Poor’s şi Fitch au plasat ratingul la nivelul speculativ (junk), în toamna anului 2008.
O misiune a FMI se va afla în perioada 20-27 ianuarie în România pentru a doua şi a treia revizuire a acordului stand-by, în vederea eliberării a două tranşe, în valoare cumulată de 2,3 miliarde de euro.
Aprobarea celor două revizuiri de către board-ul FMI va conduce la eliberarea celei de-a treia tranşe a împrumutului, respectiv 1,5 miliarde de euro, precum şi a tranşei a patra, în valoare de aproximativ 800 de milioane de euro.
Alături de FMI şi Banca Mondială, în aceeaşi perioadă, va veni şi o misiune de la Comisia Europeană, care va evalua timp de o săptămână dacă România îndeplineşte condiţiile pentru a primi următoarea tranşă din împrumutul de la UE.
Discuţiile se vor concentra pe execuţia bugetară din 2009 şi pe bugetul adoptat joi de Parlament pentru 2010, inclusiv pe măsurile fundamentale care vor facilita reducerea deficitului bugetar la ţinta de 5,9% din PIB convenită cu instituţiile financiare internaţionale, potrivit CE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here