Vlădescu: Mulţi dintre cei care accesează fonduri europene nu sunt cinstiţi

188
vladescuMinistrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat, că multe persoane care accesează fonduri europene nu sunt cinstite, iar în urma auditului de către Comisia Europeană, România s-ar putea „trezi” că trebuie să restituie bani, ca urmare a acestor nereguli.

„Trebuie să recunoaştem că mulţi dintre cei care accesează fonduri europene nu sunt cinstiţi şi trebuie să fim atenţi că nu e ceva de care să scapi. (…) În urma controalelor Comisiei Europene, ne putem trezi că trebuie să restituim bani”, a spus Vlădescu, la un seminar organizat de „Ziarul Financiar” pe tema fondurilor europene.
El a atras atenţia că, pentru a preveni o astfel de situaţie, trebuie semnalate orice fel de nereguli care apar în procesul de accesare a fondurilor comunitare.
„Daţi-ne nume, locuri, situaţii, pentru a putea acţiona şi vom acţiona foarte dur, pentru că absorbţia fondurilor europene este prioritatea numărul unu. (…) Nu vrem să ajungem în situaţia în care Comisia Europeană ne va cere bani înapoi, pentru că au fost furaţi”, a spus Vlădescu.
Pe de altă parte, ministrul a arătat că România nu riscă în acest moment să piardă fonduri europene, deşi sistemul este văzut greoi şi birocratic.
Vlădescu a precizat că România a fost, este şi va fi un beneficiar net al transferurilor cu Uniunea Europeană.
„Niciodată România nu a fost un contributor net. România, de când a început absorbţia de fonduri europene, a fost beneficiar net”, a punctat Vlădescu.
Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here