Vlădescu: E nevoie de împrumut pentru a finanţa deficitul bugetar şi pentru diversificarea pieţelor

202
sebastian-vladescuMinistrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat că împrumutul de un miliard euro pe care România îl va lua de pe piaţa de externă nu iese din limitele programului de finanţare stabilit pe 2010 şi că acesta este necesar pentru „finanţarea deficitului bugetar şi pentru diversificarea pieţelor”.

„Este nevoie de finanţare şi una din surse este şi finanţarea externă. România nu se poate finanţa, în mod constant, numai de pe piaţa internă, deci face parte din programul de finanţare, nu este nicio nevoie suplimentară sau în afara programului de finanţare stabilit pe anul 2010”, a spus Vlădescu, miercuri, la Parlament, răspunzând la întrebarea de ce este nevoie de un miliard de euro prin emisiunea de eurobonduri.
El a mai arătat că România se împrumută în mod constant şi faptul că se împrumută pe piaţa internă sau externă nu înseamnă decât o diversificare a pieţelor.
Întrebat dacă România îşi permite un alt împrumut, Vlădescu a precizat că nu este o problemă dacă România îşi permite un alt credit, ci că „nu este vorba de excedarea limitelor de împrumut stabilite pe acest an”.
Vlădescu a apreciat că „nu este absolut nimic special” la acest împrumut.
„Ne împrumutăm şi pe pieţele externe pentru a finanţa deficitul bugetar. Este nevoie de împrumut pentru a finanţa deficitul bugetar şi pentru diversificarea pieţelor”, a adăugat Vlădescu.
Selecţie realizată de Daniela SCAFEŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here