Vlad Udrescu, absolvent CNET Târgu-Jiu, printre câștigătorii celei mai recente ediții a #Digitaliada

2724

Fundația Orange a anunțat lista celor mai bune 10 materiale educaționale digitale, premiate cu echipamente digitale performante în valoare de peste 8500 de euro, la cea de-a cincea ediție a concursului #Digitaliada.

La categoria Aplicații pentru învățământul primar, marele premiu este câștigat de Vlad Udrescu, absolvent al Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, actualmente student în Marea Britanie, la University College London, unde studiază Computer Science. Proiectul său, ,,Învață Română”, este o platformă unde elevii din clasele I-IV își pot exersa și îmbunătăți cunoștințele de limba și literatura română într-un mod mult mai plăcut și mai interactiv. Premiul este un laptop performant, în valoare de aproximativ 1.500 de euro.
„M-a impresionat și m-a motivat să particip la acest concurs faptul că încurajează folosirea la clasă a metodelor de lucru interactive și a conținutului digital educativ, cu scopul de a crește performanțele școlare ale elevilor. Cu acest lucru în minte a luat naștere platforma „Învață Română”, unde elevii își pot exersa și îmbunătăți cunoștințele de limba și literatura română. Aplicația este una ușor de folosit de către cei mici, oferindu-le posibilitatea să corecteze texte și să răspundă cu adevărat sau fals la întrebări de gramatică, platforma anunțându-i dacă au dat sau nu răspunsul corect și arătându-le cum trebuia rezolvat exercițiul”, a declarat Vlad Udrescu. Peste 200 de materiale digitale au fost înscrise pe site-ul www.digitaliada.ro în decursul celor trei luni de concurs, iar 10 dintre ele au fost desemnate câștigătoare ale acestei ediții. Toate proiectele înscrise au fost validate de experți educaționali, iar materialele finaliste au fost evaluate de juriul competiției, dar și de o comisie a elevilor, care a acordat premiul de popularitate. „Materialele educaționale disponibile gratuit în platforma Digitaliada au fost de mare folos în anul acesta de pandemie în care școala s-a desfășurat mai mult online. În Digitaliada, încurajăm prin concurs crearea de materiale digitale educaționale pentru că resursele deschise disponibile în limba română sunt încă foarte limitate din păcate”, a declarat Amalia Fodor, director al Fundației Orange. Juriul #Digitaliada din acest an a fost compus din Radu Gologan, profesor doctor la Facultatea de Științe Aplicate a Universității Politehnica din București, Olivia Vereha, co-fondator Code4Romania, Cristian China-Birta, antreprenor online, Dragoș Iliescu, profesor universitar în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București, și Amalia Fodor, director al Fundației Orange. Limba și literatura română, matematica, geografia, chimia și educația muzicală au fost printre materiile din rândul cărora au ieșit anul acesta proiectele câștigătoare, la cele 6 categorii de concurs: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică, Alte materiale educaționale, Categoria Elevi 14-17 ani și Categoria Popularitate – premiu acordat de elevi. În cadrul fiecărei categorii, a fost premiat câte un material pentru învățământul primar și unul pentru învățământul gimnazial. Toate proiectele câștigătoare sunt disponibile în secțiunea Materiale Premiate. Toate materialele înscrise pe www.digitaliada.ro sunt gratuite și pot fi folosite de toți profesorii, elevii și părinții în căutare de resurse educaționale digitale.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here