Vlad Stănescu reprezintă România la Campionatul European Drift Masters GP

2418

Pilotul din Târgu-Jiu, Vlad Stănescu, a reușit performanța de a ajunge să reprezinte România în Campionatul European.

Născut la Constanța, Vlad Stănescu s-a mutat împreună cu familia la Târgu-Jiu pe când avea numai un an și a trăit aici până în 2012, când a decis să facă o carieră în drift, dar conduce și o fabrică de vopseluri, Stanqua Paint. Prima participare într-un eveniment a avut loc un an mai târziu, iar în 2015 se poate lăuda și cu prima etapă câștigată în campionatul național. Vlad a început cariera de pilot profesionist de drift în anul 2014 și în numai 5 ani de experiență are în portofoliu locul 3 și 4 în Campionatul Național și câteva podiumuri la etape peste granițe.
Rezultatele și imaginea sa au stârnit interesul organizatorilor din Campionatul European și l-au invitat să facă parte din cel mai puternic Campionat European Drift Masters GP, alături de alți 44 de piloți cu titluri de Campioni ai Driftului la nivel global. Prima etapă se va desfășura în Austria în perioada 18-19 mai.
,,Am fost extrem de entuziasmat când am primit invitația; am tremurat două ore și nu îmi venea să cred. Este un campionat unde fiecare pilot de drift își dorește să ajungă. Au locuri limitate, 45 la număr, și eu sunt unul dintre ei în sezonul 2019. Alături de mine participă și idolul meu, Călin Ciortan, cel care este un veteran al driftului în România și Europa. Evident, nu aveam cum să reușesc să fiu prezent fără sprijinul sponsorilor. Ei au crezut în mine și au investit în mine și în acest proiect. Am construit o mașină nouă, extrem de puternică cu sprijinul acestora, pentru a putea face față competițiilor din Europa unde este un nivel extrem de ridicat. Aproape toți piloții de acolo au titluri de Campion Național, European, iar unul dintre ei este Campion Mondial.
În România avem piloți talentați, dar, din păcate, nu avem unde să ne antrenăm. Adunăm experiență participând la cât mai multe etape și facem față, de cele mai multe ori, cu brio când ne confruntăm cu străinii. Știu că este un sezon extrem de dificil, dar voi face tot posibilul să îi fac mândri pe toți cei ce m-au susținut și mă susțin”, a declarat pilotul Vlad Stănescu.
Le urăm succes celor doi reprezentanți ai României în acest sezon și le mulțumim că au reușit să pună România pe harta motorsportului. Le puteți urmări activitatea din etape prin transmisiile live extrem de bine puse la punct ale Campionatului European prin canalele de socializare.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here