Viziunea PRM: Dezastrul de la bacalaureat, vina Inspectoratului Şcolar Gorj

280

Picture 266Procentul mic de promovabilitate obţinut de elevii gorjeni la bacalaureat este cu greu înghiţit de reprezentanţii PRM Gorj. Liderii formaţiunii politice dau vina pentru dezastrul bac-ului pe şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean, în timp ce arată cu degetul, văzând o vină majoră către Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Gheorghe Bucălăete, prim-vicepreşedintele PRM Gorj susţine că şefii IŞJ trebuie să iasă public şi să explice ce s-a întâmplat la bacalaureat, în caz contrar putând să demisioneze.

Bucălăete a prezentat situaţia în care, în opinia sa, se află învăţământul românesc dar şi elementele care au contribuit la acesta. ,,În învăţământ nu se mai investeşte. Mare parte din tineri, de 17, 18 ani, se gândesc cum să plece în exterior să îşi găsească un loc de muncă. Nu îi mai interesează şcoala, nu îi mai interesează bacalaureatul. Ei(n.r. şefii IŞJ Gorj) trebuie ori să îşi pună demisia ori să redreseze totul în următorul an de mandat, pe care îl mai au”, a declarat Bucălăete, care a criticat, de asemenea, numirile politice din educaţie. ,,Un director ar trebui să intre pe un concurs real şi corect nu să fie numit politic. Atâta timp cât eşti numit politic interesul tău este să îţi plăteşti cotizaţia la partid şi să te dai bine pe lângă superiorii politici. Ar trebui ca directorii să fie admişi în urma unui concurs real. Sunt şi directori de calitate în Gorj, şi eu cunosc câteva persoane, dar iată că sunt însă anumite persoane, şi pe la Inspectorat şi pe la licee, a căror pregătire lasă de dorit. Nu au competenţa să conducă aceste licee”, a completat prim-vicepreşedintele PRM.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here