Pacienții internați în Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu pot fi din nou vizitați de către rude. Începând de miercuri, accesul aparținătorilor în spital este permis de două ori pe săptămână.
„Ținând cont de faptul că, în ciuda încetării stării de alertă, pandemia de COVID-19 nu a fost eradicată, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a decis aplicarea unor noi reguli privind vizitarea anumitor categorii de pacienți internați în spital, în conformitate cu prevederile legale. În acest sens, sunt permise vizitele unui membru al familiei/aparținătorul legal al pacientului în fiecare zi de miercuri și sâmbătă, în intervalul orar 15:00 – 17:00, iar timpul maximum alocat vizitei va fi de 10 minute. Miercuri, 13 aprilie 2022, va fi prima zi în care va fi permisă vizitarea pacienților internați la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu”, a anunțat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.
Trebuie spus că doar un singur aparținător al unui pacient are voie să viziteze bolnavul internat în secțiile Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, iar într-un salon va fi permis accesul doar a câte două persoane venite în vizită la bolnavi.
Reguli și interdicții
De asemenea, vizitatorii vor primi echipament standard de protecție (mască de protecție, halat și botoși de unică folosință) și trebuie să respecte măsurile de igienă obligatorii pentru prevenirea apariției și transmiterii infecțiilor asociate activității medicale, cum ar fi dezinfectarea mâinilor înainte și după terminarea vizitei.
„Este interzis vizitatorilor să deranjeze sub orice formă ceilalți bolnavi, să se așeze pe paturile bolnavilor sau să intervină în modificarea poziției paturilor”, a mai spus Țicleanu.
La nivelul Secției Pediatrie se va permite accesul vizitatorilor doar în cazul în care copilul internat este neînsoțit.
Vizitarea pacienților critici COVID și non-COVID, internați în secțiile ATI, se va face zilnic, cu respectarea următoarelor condiții: aparținătorul face o cerere scrisă către conducerea unității medicale, cerere care va fi aprobată și de medicul curant/medicul șef de secție și de conducerea unității. Solicitarea va cuprinde obligatoriu numele și prenumele solicitantului, date de contact – număr de telefon, gradul de rudenie cu pacientul, numele și prenumele pacientului și secția unde acesta este internat. Această cerere scrisă va fi transmisă către registratura spitalului. După ce îi este aprobată vizita, vizitatorul este obligat să respecte toate măsurile sanitare care se impun.
Pe durata programului de vizitare, personalul medical poate solicita membrului familiei/aparţinătorului legal să întrerupă vizita și să părăsească incinta spitalului, în situații de urgență medicală, precum și în cazul în care conduita lor este necorespunzătoare sau prejudiciază efectuarea de manevre și îngrijiri medicale.
I.I.