Vizită de studiu în Peştera Muierii şi Peştera Polovragi

701

La sfârşitul săptămânii trecute, studenţi şi cadre didactice de la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu au participat la o vizită de studiu în aria naturală protejată Nordul Gorjului de Est. Aceştia au vizitat Peştera Muierii şi Peştera Poplovragi, cu această ocazie fiind informaţi despre măsurile adoptate pentru protecţia celor şapte specii de lilieci din zonă.

Aria naturală protejată Nordul Gorjului de Est are o suprafaţă de 49.160 hectare. Custodele acesteia derulează un proiect a cărui valoare depăşeşte 6 milioane de lei, obiectivul său fiind protecţia şi conservarea biodiversităţii din această arie protejată. Astfel, joi, 19 iunie 2014, studenți și cadre didactice ai Universității “Constantin Brâncuși” Tg.Jiu  au participat la o vizită de studiu în aria naturală protejată de importanță comunitară ROSCI0128 Nordul Gorjului de Est. Au fost vizitate Peștera Muierii și Peștera Polovragi, participanții la acțiune fiind informați despre măsurile adoptate pentru protecția celor șapte specii de lilieci identificate în zonă.

Acţiune în cadrul proiectului
foto 13Vizita studenţiolor şi a cadrelor didactice ale UCB a făcut parte din proiectul „Managementul integrat al ariei naturale protejate de importanţă comunitară ROSCI0128 Nordul Gorjului de Est” implementat de custodele ariei, societatea BUTTERFLY EFFECT Craiova  împreună cu partenerii săi: Asociaţia “Salvați Dunarea şi Delta”, Consiliul Județean Gorj, Muzeul Județean “Alexandru Ștefulescu” Gorj, Muzeul “Olteniei” Craiova și Universitatea “Constantin Brâncuși”. Vizita în teren și-a propus să asigure o mai bună informare și implicare a tinerilor în protecția biodiversității din aria naturală protejată de importanță comunitară ROSCI0128 Nordul Gorjului de Est.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here