Vizită de documentare “drumul pâinii”

717
SAMSUNG CAMERA PICTURES

LUNI, 27 februarie 2017, grupele mare ”B” şi mare „D”, de la Grădinița cu Program Prelungit ”Mihai Eminescu” din Tg-Jiu, condusă de către doamna director, prof. Bîzdoacă Ana – Maria, au desfășurat activitatea ”Drumul pâinii”, acţiune derulată sub forma unei vizite la Fabrica de pâine „Vel Pitar” din Tg-Jiu, sub îndrumarea doamnelor educatoare prof. Deaconu Mary – Simona, prof. Tudorin Georgeta – Gabriela, prof. Lastovieţchi Ileana şi prof. Ganea Cornelia.
Acțiunea desfășurată face parte din cadrul PROIECTULUI EDUCAȚIONAL „ARATĂ CĂ ŞTII, ARATĂ CĂ EŞTI! ”, proiect desfăşurat în cadrul PROGRAMULUI NAŢIONAL „ŞCOALA ALTFEL: SĂ ŞTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN!”. Prin intermediul acestui proiect s-a urmărit implicarea preşcolarilor, a educatoarelor şi a părinţilor în activităţi care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale copiilor, să pună în valoare capacităţile acestora în diferite domenii, stimulându-se în contexte nonformale participarea la acţiuni variate, îmbunătăţirea competenţelor sociale, nivelul cooperării şi al comunicării.
Întreg personalul de la Fabrica de pâine „Vel Pitar”, a întâmpinat preșcolarii cu multă căldură și amabilitate, prezentându-le etapele de producere a pâinii şi dând răspunsuri la multe dintre întrebările pe care aceştia le-au pus.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Petrecând o zi într-o fabrică de pâine, copiii au avut parte de o experienţă concretă și au găsit mai uşor un răspuns la întrebări de tipul: ,,Cum se produce pâinea?”
Mediul de acţiune fiind deosebit, iar tehnicile de instruire altele, au contribuit la dezvoltarea spiritului de observaţie, îmbunătăţind memoria vizuală şi auditivă, formând gândirea operatorie a copilului cu calităţile ei de echilibrare, organizare şi obiectivare.
Preşcolarii au participat cu multă bucurie şi optimism la această acţiune, lărgindu-şi în acest fel orizontul de cunoştinţe prin contactul direct cu realitatea.
Prof. Tudorin Georgeta – Gabriela, Grădinița cu Program Prelungit ”Mihai Eminescu”, Tg-Jiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here