Viteza ambulanţelor: 155 de km pe oră! Anchetă la nivel înalt în urma accidentului cu şapte victime

410

Accidentul grav de marţi după-amiază din Câmpu Mare a creat, imediat după, un val de anchete la nivelul instituţiilor implicate din judeţul Gorj. Astfel, noul manager de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj, Marinică Niculescu a demarat o anchetă proprie în instituţie, în timp ce la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică şi la cel a Prefecturii Gorj s-a mai iniţiat o altă investigaţie de proporţie. Totul s-a realizat sub presiunea exercitată de la nivelul Ministerului Sănătăţii, secretarul de stat Raed Arafat solicitând clarificarea problemei şi găsirea eventualilor vinovaţi ai întârzierilor apărute la caz.

Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj, Marinică Niculescu, a iniţiat, urmare a materialor negative de presă, o anchetă în cadrul instituţiei pe care o conduce de doar trei zile. Acesta consideră însă, până la stabilirea unui rezultat al investigaţiei proprii, că ambulanţele au ajuns la caz, în timp record, potrivit GPS-urilor instalate pe maşini, acestea deplasându-se chiar cu 155 de km pe oră de la Târgu-Jiu până la locul accidentului. De altfel, prima ambulanţă venită de la Cărbuneşti a ajuns acolo după 4 minute şi 10 secunde de la apelul primit la 112, iar ultima după 18 minute şi câteva secunde. “Intervenţia fost operativă. Nu pot spune că s-a întârziat. S-a ajuns la timp şi intervenţia noastră a fost eficientă”, a declarat directorul Niculescu după ce a făcute primele constatări în urma accidentului soldat cu şapte victime, dintre care trei încarcerate, petrecut marţi pe DN 67.

accident campu mare 2“Totul a durat aproximativ o oră!”
Managerul SJA Gorj susţine că întreaga operaţiune de salvare, incluzând transportul victimelor către unităţile de urgenţă a durat aproximativ o oră. “Consider că s-a făcut faţă la tot ce s-a întâmplat, fiind cinci maşini din prima prezente la faţa locului, i-au luat pe cei mai grav afectaţi. Şi informaţia a fost distorsionată fiindcă s-a anunţat că sunt doar cinci victime, realitatea a fost alta faţă de ceea ce s-a primit pe sesizări”, a spus Marinică Niculescu.
Rezultatele anchetei interne de la SJA Gorj vor fi transmise şi către secretarul de stat din cadrul MAI, Raed Arafat care a fost supărat când a văzut relatat de presa din Gorj că o parte dintre victimele accidentului de pe raza localităţii Câmpu Mare au fost nevoite să aştepte circa o oră pe asfalt sosirea ambulanţelor care să le transporte la spital.

DSC_0004DSP Gorj face o altă anchetă
Pe lângă cea internă de la SJA Gorj şi Direcţia de Sănătate Publică Gorj face propria anchetă asta implicând luarea declaraţiilor tuturor celor care au prestat pe ambulanţe, a dispecerilor şi a tuturor celor care au avut legătură cu accidentul de marţi. Se vor colecta şi dovezile de la gps-urile maşinilor, care atestă viteza şi timpul de deplasare. Aceste mărturii, alături de concluziile proprii ale verificatorilor vor ajunge şi ele la Raed Arafat.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here