Vis împlinit! Energia, pe podium în Final Four-ul FIBA EuroChallenge

329

Sezon de vis pentru baschetbaliștii gorjeni ! La prima participare în cupele europene, Energia Târgu Jiu a obținut locul 3 în Final Four-ul FIBA EuroChallenge după ce a învins gruparea germană Fraport Skyliners, scor 83-80 (20-13, 16-21, 19-22, 28-24), la Trabzon, în finala mică a competiției.

Final dramatic la Trabzon, sub privirile premierului român Victor Ponta! Giordan Watson a fost eroul gorjenilor, fundașul american reușind să aducă victoria echipei din Târgu Jiu cu o aruncare din spatele semicercului cu doar două secunde rămase de joc din timpul regulamentar.
Energia a intrat în finala mică cu Troupe, Tal, Glinyadakis, Milosevic și Watson în cinciul de bază. Ca și în semifinale, trupa din Târgu Jiu a avut inițiativa în start și s-a desprins la 6-0. Nemții au reușit să înscrie primul coș abia după patru minute de joc, reducând la 6-3. Energia a luat un avans de nouă puncte (12-3), dar a terminat primul sfert cu doar şase puncte în plus, 20-14.
În sfertul doi eficiența de la semidistanță a fost scăzută pentru români. Noroc cu aruncările de la distanță ale lui Mack, Watson și Troupe care au ținut Energia în avantaj la pauză, 36-34.
Presiunea celor de la Fraport a crescut și nemții au egalat la 50 după 1.53 minute jucate din sfertul trei. Skyliners a preluat și conducerea, 56-55 înainea ultimelor zece minute.

Watson, decisiv
Fraport Skyliners a pus trei puncte avans pe tabelă în debutul actului decisiv, dar Troupe, cu trei triple la rând a ținut echipa din Târgu Jiu în joc. Misiunea părea imposibilă când pivotul grec Glinyadakis a fost eliminat pentru 5 greșeli personale. Gorjenii au acuzat șocul și au permis adversarilor să se desprindă din nou, 75-70.
Locul 3 s-a jucat în ultimul minut. Nervii cei mai tari i-au avut oltenii. Tal și Troupe au păstrat un avans de o posesie pentru Energia, nereușind să arunce două din două de la linia de libere. Energia și Fraport se aflau la egalitate, cu 13 secunde înainte de final, 80-80. Watson a fost cel care a făcut diferența. Americanul a aruncat perfect din spatele semicercului și a trimis Energia pe podium la prima participare în cupele europene. Rezultat remarcabil, poate inegalabil, pentru baschetul românesc. Carmen Tocală, secretar de stat în MTS și primarul orașului Trabzon, i-au premiat pe merituoșii baschetbaliști care au reprezentat cu cinste Târgu Jiul, România și baschetul românesc la a treia cea mai importantă competiție de baschet din Europa.

Energia Târgu Jiu – Fraport Skyliners (Germania) 83-80
Sala Hayri Gur Spor Salonu (Trabzon), spectatori:3.000
Energia: Watson (18 puncte), Troupe (16), Darby (16), Milosevic (8), Karpelesz (9), Mack (4), Glyniadakis (12), Aktaș.
Antrenor: Antonis Constantindes
Fraport:Ilzhofer (3 puncte), Bright (2), Voigtmann (21), Armand (8), Barthel (13), Richter, Robertson (7), Morrison (8), Burtschi , Cobbs (16), Doornekamp (2).
Antrenor: Herbert Gordon.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here