Virusul Băsescu&UE

196

Acest motto aparţine unui foarte apreciat jurnalist sportiv, fost crainic TV de excepţie, mare iubitor de cai şi călărie, dar şi de gazetărie sportivă. Unul care-a pledat, ani la rând, pentru fair play şi civilizaţia sportului. Acum este senator PNL, iar comentariile la afirmaţia sa sunt de prisos.

Recunosc, ideea cu virusul Băsescu am preluat-o dintr-un titlu apărut, curios, pe site-ul Agerpres, la un interviu cu fostul senator şi prof.univ.dr. Dan Voiculescu. În numai opt ani de zile, virusul acesta extrem de toxic şi periculos ne-a afectat viaţa, făcând-o insuportabilă. De aceea, învăţătoarea care-a mai fost în greva foamei va intra iară-şi, necăjită că UE se amestecă în problemele interne ale României. Evident, Uniunea Europeani şi Comisia Europeană au fost şi ele, la rândul lor, virusate de acelaşi ex-preşedinte-jucător Traian Băsescu şi de câţelandri pe care-i ţine-n lesă şi-i asmute asupra unor persoane publice de la noi şi, mai ales, asupra României.
Şi ca-n zicala, preluată eufemistic, cu “Gura păcătosului, adevăr grăieşte!”, Preşul suspendat voroveşte că el a sunat-o pe Angela Merkel şi i-ar fi zis: “I-am spus lui Merkel că în Constituţie nu există procedura suspendării preşedintelui”. Ce spui Franţ? Păi atunci, în anul primului referendum pentru suspendare – 2007, nu aveam aceeaşi Constituţie? De ce dezinformezi? Atunci de ce n-ai urlat ca din gură de şarpe? Pentru că nu o cunoşteai pe Angela Merkel, n-o primisei la Cotroceni şi nu ştersesei datoria Germaniei naziste către România, cifrată la vreo 31 de miliarde de euro!
Săptămâna trecută, subalternul domniei sale şi mai miocul în grad Cristian Diaconescu a tot bătut pe la uşa Ambasadei SUA la Bucureşti. Doar-doar l-o îmbuna pe Excelenţa Sa, Ambasadorul SUA, spre a interveni în favoarea lui Băsescu. Şi cum America i-a trântit uşa-n nas fostului ei căţelandru, acela care urla la Rusia şi China, ca un câine nebun la Lună, Traian Băsescu a turbat mai rău decât Mielul turbat din piesa de teatru a lui Aurel Baranga.
Iar TB, fostul Zeus, când vorbeşte jigneşte: “Antonescu şi Ponta par absolut infantili. Pentru jocurile lor politice au sacrificat România!” Se face că nu ştie cine-a împins-o-ntr-o hazna plină de datorii, din care nu mai iese vreo trei-patru generaţii de aici încolo!
Gazetarilor de la Chişinău le-a spus-o pe şleau: “Câştigarea referendumului, o misiune imposibilă, dar eu sunt un politician imposibil”. Noi, cei care-am trăit cei opt ani de umilinţă susţinem că în prima parte a spus adevărul! Paradoxal, tot virusul Băsescu – buricul târgului la UE, deci la Bruxelles – l-a virusat şi pe preşedintele suspendat căruia i-a furat minţile: “Nu iau în cxalcul pierderea referendumului”. Cu atât mai grav pentru el şi mai bine pentru ţară.
P.S. Semnul rău a venit. Flacăra democraţiei, lansată în urbea primarelui Emil Boc, s-a stins, în drumul ei spre Bucureşti! Fără comentarii. Ştiţi ce urmează. Debarcarea fiorosului, pe 29 iulie 2012!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here