Virgil Popescu: Trompetele ruseşti se reactivează atunci când se iau decizii pentru viitorul energetic al României

1090

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, declară că „atunci când se iau decizii importante pentru viitorul energetic al României şi al Uniunii Europene se reactivează trompetele ruseşti”, precizând însă că România va deveni independentă energetic.

„Coincidenţe bizare le-am putea numi, dar nu este vorba despre aşa ceva. Am observat, din nou, că atunci când se iau decizii importante pentru viitorul energetic al României şi al Uniunii Europene se reactivează trompetele ruseşti. Fie absentează de la voturi importante, deşi în spaţiul public mai au puţin să îşi rupă cămaşa de supărare şi îngrijorare, fie se apucă de live-uri şi îşi dau cu părerea aruncând cu «fumigene retorice», nefundamentate pe argumente valide, ca de obicei”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Virgil Popescu.

„România va deveni independentă energetic indiferent de ce fac ei. Iar independenţa energetică ne-o vom dobândi folosind energia nucleară, energia regenerabilă şi gazul ca şi combustibil de tranziţie. Strategie susţinută şi de Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. În contextul actual de securitate, la şedinţa CSAT din luna martie, s-a punctat clar că se impune realizarea independenţei energetice a României, în principal prin dezvoltarea energiei regenerabile şi nucleare civile. Aşa că tentativele trompetelor ruseşti de destabilizare ale României nu vor prinde, pentru că independenţa energetică înseamnă securitate pentru fiecare dintre noi. Şi acest obiectiv îl vom atinge”, a spus ministrul Energiei.

1 COMENTARIU

  1. Nemernicul, trădător și impostor, ai pus pe butuci o industrie, care cândva, asigura independenta energetica a tarii. Ar trebui sa alegi doua variante: pușcăria sau sa lupți pe front impotriva rușilor, alta valoare nu ai!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here