Virgil Popescu, așteptat la Termocentrala Rovinari. Ce-i vor spune liderii sindicatelor, liderii Pieței!

2301

CE Oltenia sărbătorește, vineri, 50 de ani de la punerea în funcțiune a Termocentralei Rovinari. Cu această ocazie, Virgil Popescu a anunțat că va veni în Gorj.

Ministrul Energiei le-a spus liderilor Sindicatului Energia Rovinari, la întâlnirea din 4 octombrie, că va veni în Gorj, acesta fiind așteptat vineri, 14 octombrie: ,,Ne-a promis că vine la Termocentrala Rovinari în următoarele 2 săptămâni o să ne anunțe și data exactă, dar se pare că până în 15-20 octombrie să apară aici”, a declarat liderul Constantin Mitrescu, săptămâna trecută.

Manu Tomescu: Salariile trebuie indexate cu cel puțin 650 de lei!
Întrebat dacă va avea un mesaj pentru ministrul Popescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, cel care împreună cu salariații din CEO protestează de aproape doi ani de zile pentru aplicarea Legii 197/2021, a răspuns: ,,Noi, liderii Sindicatului Energia Rovinari, sindicat care ține în continuare protestele din Piața Prefecturii Târgu-Jiu, avem ca revendicări: Deblocarea și aplicarea în totalitate a prevederilor legii nr.197/2021, lege care recunoaște condițiile de muncă în care ne-am desfășurat activitățile;
– Creșteri salariale care să acopere scumpirile și inflația;
– Angajarea CORECTĂ, pe perioadă NEDETERMINATĂ, a tuturor salariaților noi angajați, în așa fel ca aceștia să poată fi formați și pregătiți din punct de vedere profesional;
– Punerea în funcțiune a grupului nr.5 de la Termocentrala Rovinari, un grup energetic care este în retehnologizare de câțiva ani.
Noi solicităm ca salariile să fie indexate cu suma de cel puțin 650 de lei pe salariul de încadrare, pentru fiecare salariat al C.E.Oltenia. Toate acestea revendicări au fost expuse de Constantin Mitrescu săptămâna trecută, în data de 3 octombrie, la întâlnirea pe care a avut-o la București, cu Ministrul Energiei”, a mai spus liderul Pieței.
M.C.H.