Viorel Gârbaciu: „Vom acţiona în instanţă pentru compromiterea imaginii Şcolii Populare de Artă”

166

PB090795Viorel Gârbaciu şi instituţia pe care o conduce – Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu – vor depune în instanţă acţiuni împotriva postului de televiziune care a compromis imaginea instituţiei. În plus, Gârbaciu va reclama la CNA atât Etno Tv, cât şi Antena 1 pentru emisiunile realizate ulterior Festivalului „Maria Lătăreţu”.

Supărarea lui Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu a început în momentul în care Etno Tv, care s-a angajat că va transmite în direct Festivalul Cântecului Popular Românesc „Maria Lătăreţu”, a refuzat la un moment dat să mai emită imagini de la festival, pretextând că tinerii solişti ai Şcolii Populare de Artă, care urmau să susţină spectacolul omagial programat, nu sunt cunoscuţi de public şi nu fac rating, cerând în schimb ca pe scenă să urce interpreţi consacraţi. De aici a pornit un întreg scandal. „După circa trei sferturi de oră, domnişoara Vaşniuc a spus că a sunat-o Adriana Bahmuţeanu şi că trebuie băgaţi invitaţii de onoare. Eu nici nu am vrut să aud de aşa ceva. (…) înainte de începerea spectacolului, de la ora 7 seara eu am pus la dispoziţia fiecărui om implicat în spectacol desfăşurătorul. În momentul în care am refuzat, ca realizator al spectacolului, să produc modificări în spectacol, mi s-a spus că nu am nicio calitate oficială. Am încercat să le arăt cum stau lucrurile…”, e explicat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu.

Reclamaţii la CNA şi acţiuni în instanţă

Pentru întreg scandalul din timpul spectacolului, dar şi pentru acuzaţiile care i s-au adus ulterior, în emisiunile televizate, Viorel Gârbaciu a decis să ia atitudine. „Voi acţiona în judecată şi voi reclama postul Etno Tv la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA). În zilele următoare aflu de o masă rotundă de trei persoane, organizată de Etno Tv, în care s-au adus pentru prima dată afirmaţii calomnioase de o gravitate absolut incredibilă. Eu lucrez cu copiii din anul 1976. Niciodată nu am luat cinci bani de la un copil. S-au făcut şi pe Etno Tv şi pe Antena 1 numeroase referiri la foloasele, la banii pe care eu i-am luat de la copii. Am spus-o şi v-o repet: în viaţa mea nu am luat bani de la un copil! (…) voi reclama la CNA comportamentul absolut neprofesionist şi tendenţios al posturilor Etno Tv şi Antena 1 prin domnişoara Simona Gherghe şi acţionarea în instanţă pentru compromiterea imaginii Şcolii Populare de Artă”, a mărturisit Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu. Angajaţii şi colaboratorii Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu susţin opinia directorului Viorel Gârbaciu şi îi dau dreptate acestuia. În plus, cunoscuta interpretă de muzică populară, Sica Rusu Durlai spune că întreg scandalul „a pornit de aici de undeva”, sugerând că cineva implicat în organizarea spectacolului a dat tonul neînţelegerilor. Viorel Gârbaciu nu-şi doreşte să amplifice scandalul, ci, dimpotrivă, vrea să-l aplaneze, tocmai de aceea, preferă să rezolve totul pe cale legală.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here