Violenţa în familie, combătută prin campanii de informare

344

violenta_in_familie[1]În cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, mai mulţi angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj au realizat campanii de informare cu privire la violenţa în familie. O astfel de acţiune s-a desfăşurat în Penitenciarul Târgu-Jiu iar un cort amplasat, pentru câteva ore, în centrul municipiului a asigurat informarea cetăţenilor despre aceste probleme.

„Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” se desfăşoară în această perioadă în judeţul Gorj, timp în care mai multe acţiuni au loc, în diferite locaţii şi pe diferite teme. Ieri, prevenirea violenţei în familie a fost abordată atât în faţa unui grup de persoane private de libertate cât şi cu locuitorii municipiului. Timp de trei ore, în centrul municipiului Târgu-Jiu s-a aflat un punct de informare unde cetăţenii au putut intra în posesia unor pliante dar şi a tuturor informaţiilor pe care le-au dorit. Totul s-a realizat sub îndemnul „Rupe tăcerea!”. „A fost amplasat un cort unde s-au desfăşurat activităţi de informare şi conştientizare a cetăţenilor privind fenomenul violenţei domestice, oferirea de sfaturi practice şi recomandări preventive în vederea reducerii victimelor violenţei în familie”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Discuţii cu deţinuţii

Problema violenţei în familie a fost discutată şi în penitenciar, în cadrul unei întâlniri între membrii Grupului de Lucru Consultativ Local şi a unui grup de 30 de persoane private de libertate. “La Penitenciarul Târgu-Jiu s-a desfăşurat o acţiune de informare cu privire la <<Consecinţele violenţei în familie>>. Din partea comunităţii locale au participat cu prelegeri membrii Grupului de Lucru Consultativ cu atribuţii în prevenirea şi combaterea violenţei în familie: psiholog Modrea Marcela şi consilier juridic Drăgan Corina, din partea DGASPC Gorj; Sîrbu Claudiu din partea Inspectoratului de Jandarmi Gorj; Coman Ramona din partea Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Gorj; Rîcu Simona din partea Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale; Crăciunesc Cludia din partea Inspectoratului Şcolar Gorj; Andrei Nicolae, reprezentantul Primăriei Târgu-Jiu; Brădescu Veronica din cadrul CPECA şi Mamara Vasile Daniel, din partea Inspectoratului de Poliţie al judeţului Gorj”, a declarat Constantin Bălă, directorul Penitenciarului Târgu-Jiu.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here