Violatorii elevei din Albeni, în libertate – “M-au obligat toţi patru să întreţin sex normal, oral şi anal”

563

fata 2Caz fără precedent la Albeni unde o elevă de clasa a VIII-a a fost victima unui viol care a avut loc pe la jumătatea acestei luni. În ciuda gravităţii, susţinute de victimă şi familia ei, cazul nu a fost făcut public de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj, care anunţă abia acum că violatorilor li s-au întocmit dosare penale, cazul fiind de competenţa Parchetului.

 

Minora susţine în faţa procurorilor gorjeni că a fost violată de patru persoane, unul dintre violatori fiind minor, în timpul perversiunilor ea fiind legată şi ameninţată cu o sabie. Persoanele acuzate de viol sunt cercetate însă în libertate, fata traumatizată temându-se pentru viaţa ei. Minora, prin intermediul bunicului său, a adresat o solicitare primului-procuror al Parchetului Judeţean Gorj cerând urgentarea cercetării în stare de arest preventiv a făptuitorilor pentru buna desfăşurare a procesului penal. Până în prezent nu a primit niciun răspuns, fata având, potrivit medicilor psihiatrii de la Spitalul de Urgenţă din Târgu-Jiu, idei suicidare.

Fata în vârsta de 14 ani domiciliază în prezent la bunici, la Albeni, deoarece părinţii săi sunt plecaţi la muncă în Spania. Bunicul fetei, Ion Mutu, susţine chiar că părinţii minorei nu ar şti de cele petrecute cu fata lor, şi că nici ei nu ar fi ştiut dacă aceasta nu le-ar fi spus că ,,îi curge sânge din anus”. Abia atunci bunicii s-au alarmat, au sunat la 112 anunţând violul şi au dus fata la medic. Poliţia a găsit între timp violatorii şi au iniţiat o anchetă de care însă aparţinătorii victimei nu sunt deloc mulţumiţi.

,,M-au ameninţat că dacă nu îmi voi retrage plângerea mă omoară”

Violatorii ajung să fie cercetaţi în libertate chiar dacă fata declară în faţa anchetatorilor că se teme pentru viaţa ei, mai ales că aceştia au ameninţat-o că o omoară dacă nu îşi retrage plângerea. Între timp fata ajunge la Psihiatrie, scrisoarea medicală arătând că aceasta era ,,în stare de şoc emoţional, prin agresiune fizică şi psihică(viol) prezintă o simptomatologie de model depresiv şi tendinţe suicidare programate, labilitate emoţională, accese de plâns şi toleranţă diminuată la frustrări”. Fata se externează la cerere pe data de 22 august din spitalul din Târgu-Jiu. Scrisoarea medicală şi cererea fetei care povesteşte ce i s-a întâmplat nu sunt însă primite la Parchetul Judeţean Gorj, se plânge bunicul minorei.

Plângere penală fără răspuns

În cuprinsul plângerii penale semnată de fată, prin reprezentantul legal, acesta povesteşte prin ce traume a trecut. ,,În data de 15 august am fost acostată de S.M. în vârstă de 17 ani, cu care eram amici, de la locuinţa bunicului meu din satul Albeni, comuna Albeni, punctul ,,Gilort” care se plimba cu motoscuterul lui A.P. care mi-a zis să facem o plimbare cu acest motoscuter în apropierea locuinţei”, povesteşte minora. Fata explică apoi că ajunşi la locuinţa lui Adelin P. şi acesta li s-a alăturat toţi trei ajungând la locuinţa lui Dan V. în ,,Rudăria de Sus”. Acolo se mai afla şi Luci M. După ce au intrat în casă aceştia ar fi închis uşa cu zăvorul şi i-au spus fetei că în acea noapte ori este a lor de bunăvoie ori cu forţa. ,,Le-am cerut să mă ducă acasă la bunici, moment în care Luci M. m-a lovit de mai multe ori şi mi-a tras pantalonii de pe mine eu opunându-mă categoric, dar acesta a tras cu forţa de pantalonii pe care i-a şi rupt puţin. Am început să strig după ajutor dar Luci M. mi-a pus mâna la gură şi a luat o sabie pe care mi-a pus-o la gât şi m-a ameninţat că mă omoară. Prin aceste acte de violenţă Luci M., Adelin P., Silviu M. şi Dan V. au întreţinut cu mine relaţii sexuale normale, anale şi orale o perioadă îndelungată”, a declarat minora. ,,După aceea am chemat poliţia care a făcut cercetări însă făptuitorii au fost lăsaţi în libertate”, explica fata menţionând şi că tatăl lui Adelin P. i-a oferit o sumă de bani bunicului ei, neacceptaţi de cel din urmă, pentru ca fata să îşi retragă plângerea. Ofertantul, susţine bunicul fetei, ar fi ameninţat apoi că va interveni la organele penale unde ar avea cunoştinţe pentru a se muşamaliza cazul.

Violatorii pleacă din ţară

Fata şi bunicul ei se tem că acuzaţii ar putea să plece din ţară, mai ales că sunt cercetaţi în stare de libertate. ,,Viaţa mea este în pericol, sunt traumatizată pentru cele întâmplate, nu mai pot nici să dorm întrucât am coşmaruri şi mă trezesc ţipând. Nu mai pot ieşi nici din casă deoarece făptuitorii îmi ameninţă toată familia cu moartea”, susţine, M.S.D., în plângerea penală adresată Parchetului Judeţean Gorj. Până în prezent doar reprezentanţii IPJ Gorj au dat un punct de vedere legat de acest caz anunţând că cei patru au dosare penale, ancheta fiind de competenţa procurorilor.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here