Violator arestat în lipsă

247

Un bărbat din municipiu, cunoscut pentru desele reclamații pe care le formula constant împotriva oamenilor legii, a ajuns acum să aibă de-a face cu aceștia la propriu, după ce o gorjeancă l-a reclamat că ar fi fost violată de acesta. Cosmin Dumitru Cristea Rostogolea are mandat de arestare preventivă emis pe numele său, deși el nu a ajuns în spatele gratiilor de la început, mai întâi fiind pacient al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Individul are mai multe coaste rupte după ce a încercat să fugă de polițiștii care veniseră să îl caute acasă, acesta fugind de oamenii legii de cum i-a văzut la poarta sa.
Conform unor surse judiciare, Rostogolea i-a ținut pe polițiști la poartă atunci când aceștia i-au cerut să discute cu ei, agenții venind la suspect după ce primiseră reclamația privitoare la presupusul viol. Bărbatul le-a spus polițiștilor să aștepte un pic, timp în care el a dat foc unor haine, simulând izbucnirea unui incendiu, ocazia fiind numai bună pentru a fugi de acasă. În timp ce oamenii legii îi chemau pe pompieri să vină și să lichideze incendiul, Rostogolea a rupt-o la fugă și a avut șansa să urce într-un tren ce trecea cu viteză mică prin apropierea locuinței sale.
Gorjeanul nu a mers prea mult cu trenul pentru că și-a dat seama că acesta nu va opri în gara Târgu-Jiu și, ca urmare, a decis să se arunce din vagonul în care urcase, deși viteza de deplasare era destul de mare. Evident că la impactul cu solul Rostogolea și-a rupt câteva coaste, nemaiputând să fugă, un echipaj al Poliției ajungând lângă el, cu o ambulanță de această dată, salvarea ducându-l pe presupusul violator la spital, unde medicii l-au operat de urgență. Tot de urgență au cerut și anchetatorii mandat de arestare preventivă pe numele individului, cererea lor fiind aprobată de magistrați.
„Dispune arestarea preventivă a inculpatului ROSTOGOLEA-CRISTEA COSMIN DUMITRU, cercetat pentru săv. infracţiunii de viol, faptă prev. şi ped. de art. 218 alin. 1 din Codul penal, cât şi pentru săv. infracţiunii de lovire şi alte violenţe, faptă prev. şi ped. de art. 193 alin. 2 din Codul penal,cu aplic. art. 38 al.1 şi art.41 alin. 1 din Codul penal, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data punerii în executare”, a decis instanța de judecată, verdictul nefiind definitiv, dar executoriu.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here