Vioara de 1, 2 milioane euro ajunge în oraşul lui Brâncuşi

370

Renumita vioară Stradivarius Elder-Voicu va ajunge în cursul acestei luni în oraşul lui Brâncuşi. Masa Tăcerii din Târgu-Jiu va fi locaţia în care violonistul Alexandru Tomescu va susţine în data de 25 octombrie un concert cu celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu. Conducerea Primăriei Municipiului Târgu-Jiu a confirmat deja evenimentul, la acesta fiind aşteptată o prezenţă de 500 de persoane. “Vrem sa aducem bucuria sunetelor unice ale viorii Stradivarius la Târgu-Jiu. Este o mândrie pentru noi să îl avem în mijlocul nostru pe maestrul Alexandru Tomescu. Valorile noastre trebuie cunoscute şi apreciate şi în România, nu doar în lumea largă”, a declarat viceprimarul Adrian Tudor.
Vioara Stradivarius Elder-Voicu a fost construită de Antonio Stradivari în anul 1702. Instrumentul face parte din patrimoniul României și este una dintre ultimele zece viori Stradivarius funcționale din lume. Vioara a fost declarată de specialiştii germani una din cele mai frumoase cinci instrumente semnate de celebrul Antonio Stradivari. Instrumentul este evaluat la 1,2 milioane euro.
Violonistul Alexandru Tomescu, cel care cântă la vioara Stradivarius, a fost distins cu 26 premii în competiţii internaţionale, de-a lungul timpului. Artistul a susţinut concerte pe scenele unor instituţii importante, precum: Carnegie Hall (New York), Concertgebouw (Amsterdam), Berliner Philharmoniker, Théâtre des Champs Élysées (Paris) sau Metropolitan Arts Center (Tokyo), şi a colaborat cu renumiţi maeştri ai baghetei cum sunt Kurt Masur, Valery Gergiev sau Christoph Eschenbach.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here