,,Vinu’ lui tăticu”, marcă înregistrată! – Un viticultor din Alimpești și-a personalizat vinul, palinca și țuica, produse la podgoria familiei din Gorj!

1589

Vasile Rogoveanu din Alimpești, fost salariat al ITM Gorj, a devenit viticultor anul trecut, după decesul tatălui său, cel care se ocupase în ultimii ani de o podgorie ce se întinde pe 4000 de mp în localitate. Împreună cu fratele său, stabilit la Timișoara, acesta a pus pe roate o afacere de familie, cultivând moștenirea lăsată de părinte, ecologic și fără să beneficieze de fonduri europene pentru asta. Viticultorul Rogoveanu a avut o producție de 1000 de litri de vin și a îmbuteliat deja 200 de sticle pe care a trecut o marcă înregistrată. Producția de la Alimpești din podgoria fraților Rogoveanu poartă numele de ,,Vinu’ lui tăticu”. Restul produselor, țuică, palincă și chiar miere, sunt etichetate în aceeași manieră fiind toate ale ,,… lui tăticu”.

Viticultorul din Alimpești, în vârstă de 47 de ani, și fratele său, și-au îngropat, în octombrie, tatăl, care a decedat la vârsta de 79 de ani. De la Gheorghe Rogoveanu, Vasile și Ion, cei doi frați, au moștenit o vie rodnică, un conac, și culturi de pomi fructiferi.
Cei doi au decis să nu lase însă proprietatea în paragină, iar Vasile a rămas să se ocupe direct de aceasta, în timp ce fratele său de la Timișoara îl ajută, atât logistic, cât și financiar.
În ciuda anului greu, urmare a decesului părintelui celor doi, podgoria familiei de la Alimpești a produs o tonă de vin, strugurii fiind din soiurile: Ananas și Nova. 200 de litri au fost îmbuteliați și poartă etichetă: ,,Vinu’ lui tăticu”. Din producția din 2018 s-au îmbuteliat câteva sute de sticle de țuică și palincă care poartă aceeași marcă, Vasile Rogoveanu înregistrând chiar și mierea produsă sub aceeași etichetă.
,,Producția de vin și țuică nu o scot încă pe piață, am decis să mai așteptăm. Nici nu vreau să accesez fonduri europene, deoarece nu vreau să fiu dependent de regulile impuse de finanțatorul UE. Eu lucrez via, eu produc vinul, eu fac aproape totul. Fratele meu mă ajută de la distanță cu tot ce am nevoie. De exemplu acum leg via și aștept alte sticle pentru a mai îmbutelia din vin.
Am investit 8000 de lei doar în sârmă și spalieri. Tatăl meu a fost agricultor și a muncit 32 de ani doar în agricultură. Mi-ași dori ca și alți tineri să îmi ia exemplul și să privească cu alți ochi, apicultura, victicultura, într-un cuvânt, agricultura”, a declarat Vasile Rogoveanu. Acesta spune că etichetele gândite pentru producția din 2019 vor conține și o poveste de viață a lui Gheorghe Rogoveanu.

Hai să înflorim Gorjul!
,,Aici la Alimpești este un pământ rodnic bun pentru vie, și am considerat că ar fi păcat să ignorăm această bogăție. Este adevărat, lucrul cu pământul nu e ușor, oameni de calitate nu prea găsim, dar mergem înainte. Țara asta trebuie să înflorească”, a completat viticultorul din Alimpești.
,,Vinu’ lui tăticu” are un gust excelent, de mai adă, fiind un produs 100% natural. Poate fi deocamdată degustat doar prin bunăvoința producătorului. Cine vrea să-l guste este așteptat să bată la poarta lui Vasile Rogoveanu din Sîrbești, comuna Alimpești. Doar o vorbă bună îi poate pune în mână un pahar din licoarea minunată.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here