Vineri, ultima zi de depunere a cererilor în sectorul zootehnic

323

Centrul Judeţean Gorj al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează potenţialii beneficiari că, în conformitate cu Ordinul MADR. nr. 573, modificat şi completat prin OMADR. 844/2014, termenul limită până la care se poate depune cererea unică de plată, pentru acordarea ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic la speciile bovine şi ovine/caprine şi ajutoarelor specifice pentru producătorii de lapte şi de carne de vită şi producătorii de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate, este data de 20 iunie 2014. Toate cererile fermierilor depuse după data de 20 iunie 2014, nu vor fi eligibile la plată pentru campania 2014.

La Centrul Judeţean Gorj al APIA au fost depuse, până în prezent, cereri unice de plată pentru următoarele scheme de plăţi:

I. Ajutoare naţionale tranzitorii (ANT), în sectorul zootehnic, la speciile bovine şi ovine/caprine ce se acordă producătorilor agricoli, persoane fizice sau juridice, care deţin, cresc şi exploatează animale de producţie, identificate şi înregistrate în sistemul naţional: schema decuplată de producţie în sectorul lapte + carne – 3.427 cereri, pentru un număr de 19.775 capete;
schema decuplată de producţie în sectorul ovine/caprine – 774 cereri pentru un număr de 115.179 capete animale.

II. Ajutoare specifice pentru producătorii de lapte şi de carne de vită şi producătorii de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate, ce se acordă crescătorilor de bovine/ovine/caprine, având exploataţii localizate în zonele defavorizate din România, prevăzute in anexa 4A la Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013: vaci de lapte – 1.924 cereri pentru un număr de 7.515 animale; taurine din rase de carne şi metişii acestora: tauri din rase de carne, vaci din rase de carne, vaci metise cu rase de carne, tineret mascul şi/sau femel din rase de carne şi/sau metişi cu rase de carne – 55 cereri pentru un număr de 105 capete tineret bovin pentru carne; femele ovine/caprine – 309 cereri pentru un număr de 45.142 capete animale.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here