Vineri începe o nouă ediție a Festivalului ,,Liviu Dafinescu”

910

Cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Jocului și Portului Gorjenesc pentru Tineret ,,Liviu Dafinescu” va avea loc la Târgu Jiu, în perioada 26-27 aprilie 2024.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Gorj, Ansamblul Artistic Profesionist ,,Doina Gorjului”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Școala Populară de Arte ,,Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Asociația Culturală ,,Liviu Dafinescu”, Palatul Copiilor Târgu Jiu.
,,Având în vedere necesitatea perpetuării și valorificării scenice a bogatelor și frumoaselor noastre tradiții în domeniul portului și jocului popular, organizatorii își propun să revitalizeze și să permanentizeze această activitate artistică la nivelul copiilor și adolescenților. În plus, festivalul are în vedere omagierea unei personalități de excepție a artei populare scenice gorjene, regretatul profesor Liviu Dafinescu, fost director și coregraf al prestigiosului Ansamblu Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. Vă așteptăm timp de două zile în centrul municipiului Târgu Jiu pentru a vedea unele din cele mai frumoase dansuri și obiceiuri populare din Oltenia”, au anunțat organizatorii prestigiosului festival.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here