„Vinerea Verde” – Angajații, sfătuiți să-și lase mașinile acasă

1034

Ministerul Mediului a lansat campania civică „Vinerea Verde” în efortul de a reduce poluarea din marile orașe și nu numai.
Campania începe de la finalul acestei săptămâni și va fi una voluntară. Astfel, șefii de instituții din România vor avea datoria de a-și informa angajații despre această campanie, iar cei care au posibilitatea, să aleagă o altă metodă de deplasare, lăsând autovehiculul personal acasă.
„Vom avea mai multe măsuri pe care le vom implementa în următorii ani pentru a eficientiza această iniţiativă Vinerea Verde. În anul 2021 ne dorim să ajungem la această performanţă, ca unul din patru angajaţi de la instituţiile publice să aleagă în fiecare vineri o altă modalitate de deplasare. Acest procent trebuie să crească anual astfel încât în trei ani de zile să ajungem la 50% dintre angajaţii de la instituţiile publice”, a afirmat ministrul Mediului, Tánczos Barna.
El propune ca cetăţenii care renunţă la autoturisme vineri să aibă gratuitate pe mijloacele de transport. „Vom lansa un dialog cu primăriile pentru a instaura gratuitate pe mijloacele de transport în ziua de vineri.
Cred că am avea un impact absolut pozitiv şi cu privire la celelalte zile ale săptămânii când va creşte cu siguranţă numărul persoanelor care vor alege mijloacele de transport în comun şi aşa zisele pierderi sau banii care nu se mai plătesc pe bilete în zilele de vineri cu siguranţă va fi compensate în celelalte zile ale săptămânii din creşterea numărul persoanelor care vor alege soluţii alternative de transport”, a precizat ministrul Mediului.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here