Vine Băsescu, se asfaltează şi drumul judeţean din Tismana

205

rss660062105Dacă Traian Băsescu şi-a anunţat venirea de Sfânta Maria în localitatea Tismana, de ieri, se lucrează de zor la afaltarea drumului ce duce spre mănăstire. Dacă până acum drumul ce strabătea centrul oraşului arăta jalnic, sâmbătă acesta va fi într-o stare impecabilă. Lucrătorii de la Drumuri sunt puşi pe treabă, şi nici primăria nu se lasă mai prejos. Edilul Costel Buzianu ne-a declarat că se cuvenea să se dea un aspect proaspăt oraşului. Cu toate acestea nu s-au făcut eforturi ieşite din comun, după cum a afirmat primarul localităţii.

Au fost văruite bordurile, s-a cosit iarba, s-au făcut mici amenajări în poiana unde , anual, are loc bâlciul de Sfânta Marie.

Invitat de primar
tismanaŞeful statului ajunge în Gorj la invitaţia lui Buzianu. Până acum nu a primit o confirmare oficială scrisă, dar primarul localităţii are convingerea că Traian Băsescu îi va onora invitaţia. „Eu l-am invitat pe preşedintele ţării să participe la sărbătoarea oraşului nostru. Este pentru prima dată când, în 41 de ani de când are loc manifestarea cântecului şi portului popular gorjenesc, un şef de stat vine în Tismana. Meritam şi noi acest lucru” afirma Costel Buzianu. Nu s-a primit încă o confirmare oficială scrisă prin care să se anunţe sosirea preşedintelui şi se speră ca situaţia de acum o lună de zile de la Tg-Cărbuneşti să nu se repete. Şi atunci, primul om al ţării a fost chemat la ceremonia de decorare a drapelului unităţii militare, dar nu a reuşit să ajungă. Tot atunci, Consiliul Judeţean a asfaltat în regim de urgenţă drumul de acces în unitate, dar eforturile nu au fost răsplătite prin rezenţa oficialului în zonă.
Buget de 10.000 de lei
Pentru manifestarea culturală din acest an, primăria locală a prevăzut un buget de 10.000 de lei. Sâmbătă, 15 august se va deschide şi târgul meşterilor populari. Îşi vor expune produsele tradiţionale zece meşteri populari sosiţi din toate colţurile ţării.
Oana Paloş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here