Vin alegerile, vine și asfaltul în comuna cu un singur kilometru de drum reabilitat

1083

Un singur kilometru de drum comunal asfaltat! Cu asta „se laudă” în prag de alegeri autoritățile locale din comuna Samarinești. Între timp, sătenilor le este promis din nou asfaltul. Autoritățile locale au scos la licitație lucrările de modernizare a drumurilor din întreaga comună, investiția fiind de peste 21 de milioane de lei.

Comuna Samarinești, cu nici 2.000 de suflete, suferă de ani buni la capitolul infrastructură rutieră.
Primul strat de asfalt a fost turnat în urmă cu 10 ani, pe o porțiune de un kilometru, iar de atunci oamenilor li s-a tot promis că vor avea condiții civilizate de trai. Comuna se află la nici 10 kilometri de municipiul Motru.
Abia acum, în prag de noi alegeri, autoritățile anunță licitație pentru asfaltarea drumurilor sătești și comunale. Investiția depășește 21 de milioane de lei fără TVA, iar firmele de construcții au termen până pe 4 septembrie să depună ofertele.
Drumurile sunt pline de gropi și denivelări, iar podețele și rigolele de scurgere sunt colmatate, acoperite de vegetație, neasigurând scurgerea apelor, se arată în expertiza tehnică.
Drumurile ce vor fi asfaltate au o lungime totală de 17,5 kilometri. În prezent, acestea sunt betonate, pietruite sau balastate, fiind afectate inclusiv de lucrările de canalizare și alimentare cu apă derulate în ultimii ani.
De la data semnării contractului, durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni.
I.I.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here