Vîlceanu vrea dezbatere televizată cu șeful PSD Gorj. Tema discuției: CE Oltenia!

1323

Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, îi solicită șefului PSD Gorj, Mihai Weber, să participe la o dezbatere televizată în care să se discute despre măsurile luate în sprijinul Complexului Energetic Oltenia și al angajaților companiei. Discuția este „absolut necesară”, spune Vîlceanu, pentru „restabilirea adevărului”, acuzându-l pe liderul PSD Gorj că plasează „informații mincinoase” în spațiul public.

„PNL Gorj consideră că aspectele privind demersurile fiecărui parlamentar din Gorj pentru sprijinirea Complexului Energetic Oltenia trebuie lămurite public, în condițiile în care PSD a început deja campania mincinoasă, intoxicând cu informații false angajații entității energetice. Cel mai recent fake-news postat de liderul PSD Gorj se referă la votul din Camera Deputaților pe un proiect privitor la acordarea condițiilor deosebite de muncă pentru salariații din zona Turceni”, a transmis PNL Gorj.

De ce s-au înfuriat liberalii
„PNL a refuzat să voteze un proiect de lege care prevedea ca și alți angajați ai Complexului Energetic Oltenia, ce își desfășoară activitatea în condiții similare celor definite ca fiind „condiții deosebite”, să aibă locurile de muncă încadrate în categoria condiții deosebite de muncă. De acest amendament la lege, pe care l-am inițiat împreună cu ceilalți parlamentari PSD de Gorj, ar fi urmat să beneficieze toți lucrătorii din unitățile energetice Oltenia și Hunedoara”, este postarea liderului PSD Gorj care l-a deranjat pe Vîlceanu.
Liberalii susțin că nu au votat împotriva acestui proiect. O sută de parlamentari, printre care și cei liberali, s-au abținut de la vot. Deputatul PNL Dan Vîlceanu nici măcar nu a participat la vot.
„Inițiativa supusă la vot este o prevedere care fusese deja dezbătută și scoasă din proiectul inițial, în urmă cu un an, încă din faza dezbaterii în comisii, cu votul tuturor membrilor. Această prevedere a fost scoasă din proiectul inițial, pentru că nu respectă legea pensiilor și încalcă principiul contributivității, fiind neconstituțională. Repunerea în dezbatere a unui amendament, asupra căruia se pronunțaseră deja parlamentarii și fusese respins de acum un an, este încă o dovadă că singura preocupare a PSD este aceea de a păcăli angajații CEO și nu de a lua măsuri viabile pentru relansarea companiei și protecția salariaților”, mai arată PNL, în comunicatul de presă.

Invitație deschisă
Mai mult, liberalii îi invită pe cei din PSD să explice „de ce europarlamentarii PSD, la braț cu cei ai USR”, au votat împotriva Complexului Energetic Oltenia, la Bruxelles, săptămâna trecută.
„PSD și USR au ridicat la 60% ținta de reducere a gazelor cu efect de seră până în 2030, în condițiile în care propunerea inițială a Comisiei Europene a fost de 40%, ulterior majorată de Comisie la 55%. La Bruxelles, PSD și USR s-au aliat împotriva Complexului Energetic Oltenia și au ridicat ținta la 60%, o condiție nerealistă și aproape imposibil de îndeplinit”, se precizează în comunicatul de presă.
Cum-necum, CE Oltenia devine din nou subiect de discuție în pragul campaniei pentru alegerile parlamentare.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here