Vîlceanu, reales la cârma PNL Gorj

351

Deputatul Dan Vîlceanu a fost reales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL, la Conferința de Alegeri a partidului. Pe locul al doilea s-a situat consilierul Mihai Paraschiv și abia apoi Nicu State, care a luat un scor rușinos de doar 4 voturi.

Vîlceanu a câştigat în faţa celor doi contracandidaţi cu peste 330 de voturi “pentru”, din totalul celor exprimate de liberalii prezenţi la conferința partidului. De altfel, la eveniment au participat 474 de delegați.
Mai exact, Dan Vîlceanu a obţinut 336 de voturi, Mihai Paraschiv s-a clasat pe locul al doilea cu 125 de voturi, iar Nicu State pe locul 3, cu doar 4 voturi. Zece voturi au fost anulate.
“Vreau să le mulţumesc tuturor colegilor, care m-au susţinut prin vot şi au încredere că împreună vom duce partidul pe drumul victoriei şi unităţii. Alegerile în partid s-au încheiat, dar urmează altele mult mai importante, pentru funcţiile de primar, la Târgu Jiu şi Drăguţeşti. Va fi foarte greu, dar nu imposibil. Important este să lăsăm deoparte atacurile interne şi să le oferim sprijinul candidaţilor noştri. PNL Gorj a dovedit că este un partid cu adevărat democratic. A avut 3 candidaţi pentru funcţia de preşedinte: eu, Mihai Paraschiv şi Nicu State. Îi felicit pe amândoi, deoarece această candidatură, înseamnă o nouă experienţă pe drumul către maturitatea politică”, a declarat Vîlceanu la finalul scrutinului.

Cuvinte nelalocul lor!
“Vreau să îmi cer scuze atât invitaţilor, preşedinţii de la alte partide, care au dat curs invitaţiei noastre, dar şi colegilor din PNL care au fost nevoiţi să audă cuvinte nelalocul lor din partea actualilor sau foştilor colegi. Le mulţumesc pentru că au fost alături de organizaţia de la Gorj, colegului meu Virgil Popescu, deputat de Mehedinţi şi reprezentantul BPN la Conferinţa noastră judeţeană, dar şi preşedintelui de la Dolj, Nicolae Giugea. De asemenea, le mulţumesc preşedinţilor ALDE, PMP şi PNŢCD pentru prezenţă. Din acest moment, îmi doresc ca niciunul dintre colegii mei să nu uite că adversarii sunt la PSD şi ALDE, coaliţia de guvernare, nu în partid. PNL trebuie să meargă pe drumul corect, pentru electoratul lui!”, a completat președintele PNL, dând de înțeles că discursurile rostite în sală înainte de scrutin nu au fost unele commode pentru adversarii politici.

Fără răzbunări
“Colegii care au fost contracandidaţii mei se vor bucura din partea mea de respect şi de aceeaşi apetenţă de a-i consulta, dacă şi ei sunt de acord”, a completat președintele, la debutul celui de-al doilea mandat. De altfel, Vîlceanu a ocupat anterior funcţia de copreşedinte al organizaţiei judeţene, alături de fostul senator Tudor Barbu, iar de la sfârşitul anului trecut de preşedinte interimar al filialei PNL Gorj. În fapt, înaintea scrutinului, contracandidatul Paraschiv a emis presei un comunicat în care explica, în 17 puncte, de ce liberalii nu trebuie să îl realeagă pe Dan Vîlceanu președinte al PNL Gorj. Unul dintre puncte era legat de afacerile din minerit și energie, un altul scorul obținut de PNL Gorj la parlamentare.

BPJ-ul, condus de Berca
În ce privește Biroul Județean al PNL Gorj, în ordinea voturilor acesta este format din Berca Eduard care a luat 386 de voturi, de Cojocaru Irina cu 360, de Pasărin Dragoș cu 351, de Cochină Maria cu 347, de Ungureanu Madălin cu 339, de Orzan Gheorghe cu 335, de Crac Traian cu 332, de Dobrițoiu Ion cu 332, de Trufelea C-tin cu 316, de Popeangă Vasile cu 300, de Chivu Laurențiu cu 294, de Ciocoiu Robert cu 288, de Medar Lucian cu 288, de Barbulea Valerică cu 285 și de Naboiu Mihăiță cu 280. În acest organism intră de drept, conform statutului, liderii organizației municipale, de femei, de tineret și de seniori.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here