Vîlceanu: Proiectul privind amânarea ratelor, o escrocherie politică

1497

PNL a anunțat că va ataca la Curtea Constituțională proiectele referitoare la amânarea plăţii ratelor bancare şi suspendarea plăţii la utilităţi. Potrivit liberalilor, PSD a dat dovadă, prin promovarea celor două proiecte, de „populism deșănțat”.
Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vâlceanu, spune că proiectul de lege al PSD, privind amânarea ratelor, este „o escrocherie politică”. „Este o încercare jalnică și inutilă de a păcăli populația că sunt interesați de problemele oamenilor. Există deja în vigoare, publicată în Monitorul Oficial, o ordonanță de urgență emisă de guvern pentru amânarea ratelor. Demersul pesediștilor este evident neconstituțional, iar ei știu acest lucru”, spune parlamentarul de Gorj.
Legea PSD ar pune clienții băncilor într-o situație fără ieșire, pentru că nu prevede întocmirea normelor de aplicare, mai spune Vîlceanu. „Fără norme, legea nu poate fi implementată. Așa cum este acum, clienții băncilor intră într-o aventură foarte periculoasă. Numai dobânda are o mulțime de definiții și nu cred că vrea cineva, poate doar PSD, să punem clienții băncilor în fața avocaților băncilor, pentru că deznodământul este previzibil”.
Parlamentul a adoptat, vineri, legea inițiată de PSD, care deține majoritatea în legislativ, potrivit căreia orice persoană fizică poate cere băncilor, IFN-urilor și firmelor de leasing, amânarea ratelor la credite, până la sfârșitul anului, spre deosebire de OUG 37/2020, aprobată deja de Guvernul Orban, care permite amânarea ratelor doar celor afectați direct sau indirect de criza coronavirusului
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here